ο πρέσβης της Ρουμανίας στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
Lucian Fatu, Αντώνης Ζερβός

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, είχε σήμερα ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian  Fatu. Όπως έγινε γνωστό, ο πρέσβης , περιοδεύει στο νησί και πραγματοποιεί συναντήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να γίνουν στην Ρουμανία τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπογράμμισε ότι κατά την παραπάνω συνάντηση, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθεί η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων :

Αγίου Νικολάου Κρήτης –  Ramnicu Valcea της Ρουμανίας.

Μάλιστα στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, αντιπροσωπεία από την Ρουμανική πόλη, αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή – σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας –  και να λάβει μέρος στις εορταστικές εδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ο κ. Ζερβός αναφερόμενος επίσης στην πλούσια πολιτιστική ιστορία της Ρουμανίας και στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που έχει με την Ελλάδα,  δήλωσε ότι με αφορμή τις εκδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 θα υπάρξει επίσκεψη από τους εκπροσώπους της πόλης Ramnicu Valcea, και συζητήσεις αναφορικά με την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου , προσέφερε στον κ. Fatu, ως αναμνηστικό το φωτογραφικό λεύκωμα του δήμου.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos