ο δήμαρχος Χερσονήσου δίδει τη γκραβούρα στον πρόεδρο

Από την εκδήλωση

Με μια απλή – λιτή τελετή, ο δήμος Χερσονήσου, τίμησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναγορεύοντας τον σε επίτιμο Δημότη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η όλη εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα (15/9), με παρόντες πολιτικά πρόσωπα της Ανατολικής Κρήτης, αλλά και πλήθος κόσμου, που έσπευσε να τιμήσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προσφωνώντας τον Πρόεδρο, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, αναφέρθηκε σε στοιχεία του Δήμου, λέγοντας πως αποτελεί την πλέον τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή της Κρήτης, με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να αποβάλλει τις παθογένειες που προκάλεσε η άναρχη ανάπτυξη. Γνωρίζοντας τις οικολογικές ανησυχίες του προέδρου, ο δήμαρχος ακόμα πρόσθεσε ότι ο δήμος πρωτοπορεί σε κρίσιμους τομείς όπως η ανακύκλωση και επανάχρηση υγρών αποβλήτων. Ευχαρίστησε δε τον πρόεδρο που αποδέχτηκε τη τιμή να γίνει επίτιμος δημότης Χερσονήσου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους παρισταμένους

Από την εκδήλωση

Την απόφαση διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια επιδόθηκε η περγαμηνή με την απόφαση και ο Δήμαρχος έδωσε στον πρόεδρο μια γκραβούρα της Κρήτης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τη χαρά του κάθε φορά που επισκέπτεται τη Κρήτη, διότι η Κρήτη είναι ένας τόπος που “καταδικάστηκε” να μάχεται πάντοτε στη πρώτη γραμμή των εθνικών συμφερόντων και των εθνικών προσπαθειών.
Παρέστησαν, ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, η Νομάρχης και βουλευτές Ηρακλείου καθώς και δήμαρχοι.

Τέλος, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Λυχνοστάτης και μετά παρατέθηκε γεύμα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos