Τίποτα νεώτερο για τις ανανεώσιμες πηγέςΣύσκεψη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/5) παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα στα γραφεία της Περιφέριας Κρήτης.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές κ. Γ. Δεικτάκης, κ. Κ.Μπαντουβάς, ο Δήμαρχος Γαζίου κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Καμπανός, ο Δήμαρχος Γεροποτάμου κ. Ευάγ. Μαυρομμάτης και στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε.

ενώ ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν για την πρόσκληση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης και οι Βουλευτές Γ. Σκουλάς, Σ. Ματζαπετάκης, Μ.Φραγκιαδουλάκης, Κεγκέρογλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι «Επσκέπτομαι μετά από πολλά χρόνια την Κρήτη και ο λόγος της επισκέψεως μου είναι να γνωρίσω τα στελέχη της εταιρίας μας στους 4 Νομούς της Κρήτης. Στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμεθα. Να δω τα εργοστάσια και να μιλήσω με τους τοπικούς άρχοντες. Να ακούσω από αυτούς και να μάθω ποιες είναι εκείνες οι περιοχές οι οποίες θα βελτιώσουν την συνεργασία που έχει η ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία». Ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ότι «Χθες ακούσαμε τον κ. υπουργό να ανακοινώνει την καινούργια μονάδα των 250MW για την Κορακιά την οποία ελπίζω να την έχουμε 2011 με 2012 και πολύ σύντομα θα υποβάλλουμε νέα άδεια για μια καινούργια μονάδα των 250MW επίσης για το ίδιο σημείο.. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε καινούργιες μονάδες οι οποίες θα μπουν στο σύστημα για να εξασφαλίσουμε την επάρκεια του νησιού». Η επένδυση στην Kορακιά θα γίνει τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος διότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την επάρκεια του συστήματος αλλά θα πρέπει όπως είπαμε να έχουμε και καινούργιες τεχνολογίες. Πολύ περισσότερο επειδή αυτή η επένδυση μπορεί να λειτουργήσει και με φυσικό αέριο. Το νειρο μας πρόσθεσε είναι και εμείς ως εταιρία να παράγουμε εκείνη την ενέργεια με οικονομικότερα αλλά και με λιγότερους ρύπους αλλά και η Κρήτη με την ευκαιρία αυτή να ωφεληθεί πολλαπλώς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας ευχαρίστησε τον κ. Αθανασόπουλο και τα στελέχη της ΔΕΗ για την παρουσία τους στην Κρήτη δηλώνοντας ότι «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ καθώς και τα στελέχη για την επίσκεψή τους στην Κρήτη. Όπως ξέρετε έχουν ήδη επισκεφθεί τα Χανιά, σήμερα το Ηράκλειο και αύριο το Λασίθι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Ανάπτυξης και την ΔΕΗ για την ιδιαίτερη προσοχή που δίνουν, ώστε αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού το τόσο παραγωγικό και τόσο υψηλά απασχολούμενο στον τουρισμό, να μπορέσει να συνεχίσει την ανάπτυξή του»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos