μονάδα παραγωγής βιοαερίου
μονάδα παραγωγής βιοαερίου

Τοποθέτηση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στις αντιδράσεις των «Πολιτών εν δράσει» για τις Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα

Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, διευκρινίζουμε ότι το εν λόγω θέμα ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μετά αίτημα του Τμήματος Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με το αρ. πρωτ. 121185/30.09.2014 με το οποίο ζήτησε από το Δήμο Ιεράπετρας την έκφραση άποψης για την ΜΠΕ των έργων «Μονάδες Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα συνολικής ισχύος 1500KW στις περιοχές Ακρεβάτους (500 KW), Στενάκους (500 KW) Τ.Κ. Βαϊνιάς-Καμμένο Μιτάτο (500 KW) Τ.Κ. Σταυροχωρίου

Κατά συνέπεια, η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει να κάνει με καμία σκοπιμότητα από πλευρά της δημοτικής αρχής, αλλά αντιθέτως με την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από έξι δημοτικές παρατάξεις και υπό δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να υποκινείται από σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, γνωμοδοτεί και εκφράζει τις θέσεις του με απώτερο στόχο πάντα την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου Ιεράπετρας στο σύνολό του.

Στο πλαίσιο αυτό όσον αφορά το θέμα των Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας διευκρινίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε έκφραση άποψης, όπως και του ζητήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα, ακολουθώντας τη σύννομη διαδικασία. Για τις όποιες παραλήψεις, αστοχίες και ανακρίβειες στη μελέτη, τις όποιες επικαλούνται οι Πολίτες εν δράσει, υπεύθυνο είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που θα ελέγξει ενδελεχώς και θα εγκρίνει την μελέτη.

Από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο δήμος Ιεράπετρας να αποκτήσει τη δική του μονάδα επεξεργασίας φυτικών υπολειμμάτων, την οποία έπρεπε να έχει αποκτήσει χρόνια τώρα.

Και παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι όσον αφορά το εν λόγω θέμα για οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή το θέμα θα ξαναέρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει νόμου μετά από πρόταση της Περιφέρειας, οπότε και θα συζητηθεί εκ νέου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

Ιωάννης Τζιρβελάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos