Από τη συνάντηση

Περιφέρεια Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007 στην Περιφέρεια Κρήτης, με τον Σύμβουλο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό τουρισμύ στην χώρας μας, στην οποία πήραν μέρος φορείς από όλο το νησί.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάπτυξης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού Στρατηγικού Σχεδίου Marketing και Συστήματος Ταυτότητας (Branding) για τον Ελληνικό Τουρισμό με Στρατηγικό Σύμβουλο την Κοινοπραξία PRC Group The Management House AE – THR SA – MRB Hellas AE Κατ΄ αυτήν , ο Στρατηγικός Σύμβουλος παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής για το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν σχετικά με το Marketing και το Branding, ενώ συζητήθηκαν μαζί του οι ανάγκες, η δυναική, τα προβλήματα της περιοχής μας και τα βασικά τουριστικά προϊόντα σε περιφερειακό επίπεδο Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Αντωνιάδη, σύμβουλο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «η στρατηγική απόφαση που έχει παρθεί αυτή την στιγμή είναι ότι θα επενδύσουμε σε 9 συγκεκριμένους κλάους τουρισμού».
Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ακόμη ότι «πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο και για πρώτη φορά η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με δική της βούληση ήθελε να εμπλέξει όλους του τοπικούς φορείς καθώς και ανθρώπους από το επάγγελμα στην περιφέρεια ώστε να μπορέσουμε α πάρουμε και να αντλήσουμε στοιχεία».
Οι 9 κλάδοι που θα κινηθεί το εθνικό στρατηγικό σχέδιο είναι ο τομέας της πολυτέλειας, της υγείας και ευζωίας, ο περιηγητικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, ο ναυτικός τουρισμός, ήλιος και θάλασσα, πολιτιστικός τουρισμός και ο συνεδρακός τουρισμός.

Η ατζέντα συζήτησης περιλάμβανε:

  • Το έργο και τους σκοπούς του (Στρατηγικός Σύμβουλος)
  • Το βασικό πλαίσιο στρατηγικής για το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν σχετικά με το -Marketing και το Branding (Στρατηγικός Σύμβουλος)
  • Τα βασικά χαρακτηριστικά ουριστικής Προσφοράς της Περιφέρειας Κρήτης Τους Βασικούς κλάδους.
  • Τα βασικά Τουριστικά Προϊόντα (αξιοθέατα, χώροι, εκδηλώσεις)
  • Την περιγραφή των ενεργειών marketing τα τελευταία χρόνια καθώς και την υπάρχουσα υποδομή και μελλοντικά σχέδια.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos