Ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου στο Λασίθι
Ο Υπουργός Οικονομίας Δήμος Παπαδημητρίου

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμος Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το νομό Λασιθίου την Παρασκευή 24/11 και το Σάββατο 25/11.

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Θεοδόση Καλατζάκη και σε συνέχεια την Σητεία όπου μετά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Πατεράκη και τον Μητροπολίτη Σητείας και Ιεραπύτνης κ. Κύριλλο θα μιλήσει σε ανοιχτή σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής για τα θέματα ανάπτυξης και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 19.00, θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου σε εκπροσώπους  παραγωγικών φορέων και επιχειρηματίες στον Άγιο Νικόλαο και θα απαντήσει σε θέματα του Υπουργείου.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις της περιοχής και τη νήσο Σπιναλόγκα.

Παρασκευή 24/11

09.00                           Άγιος Νικόλαος

09.30   – 10.30             Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ιεράπετρας

10.30 – 11.00               Συνάντηση για ΒΙΠΕ

12.00 -12.30                Συνάντηση με Δήμαρχο Σητείας  και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας στο Δημαρχείο Σητείας.

12.30 – 15.00              Ανοιχτή σύσκεψη με φορείς και επαγγελματίες της Σητείας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

18.30 – 19.00              Συνάντηση με Δ.Σ. Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο

19.00                           Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με φορείς και επαγγελματίες στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Σάββατο 25/11

11.00 –  12.00             Επίσκεψη στην Εταιρεία Βιο-άρωμα στον Άγιο Νικόλαο.

12.00 – 13.30              Επίσκεψη στη Σπιναλόγκα

13.30 – 14.00              Επίσκεψη σε Τσιφλίκι. (Mirum)

14.00                           Επίσκεψη στην εταιρεία Μirum (Επένδυση Elunda Hills)

18.30                           Αναχώρηση για Ηράκλειο (Αεροδρόμιο)

Καθώς η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα βγαίνοντας από την σκληρή επιτροπεία,  επιστρέφει  το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει παρουσιαστεί και στην περιοχή μας με τα ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο τόπος μας, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα. Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας θα συμβάλει στην παρουσίαση των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Κυβέρνηση για να κλείσουν όσο είναι δυνατόν οι πληγές που έχει ανοίξει η κρίση με τη λιτότητα και την ύφεση αλλά και να συζητηθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας. Ο αναπτυξιακός νόμος, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο νέος νόμος για τα Επιμελητήρια αλλά και η ανάπτυξη μεγάλων επενδυτικών σχεδίων θα είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την περιοδεία του Υπουργού.

 Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos