Ο Υπουργός Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο
Θεοχάρης, Χαριτάκης

Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, Υπουργός Τουρισμού. Ο Χάρης Θεοχάρης, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης (2/7), αρχικά με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και στη συνέχεια με φορείς εμπλεκόμενους στη τουριστική βιομηχανία του τόπου στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Ως συνηθίζεται, ο Υπουργός άκουσε τον πόνο όλων, με τα περισσότερα θέματα να μην είναι της αρμοδιότητας του. Και υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία. Από τη πλευρά του συμφώνησε σε λίγα αιτήματα αμιγώς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Από τη πλευρά του δέχτηκε να μπορεί ο επισκέπτης της τελευταίας στιγμής να μπορεί να συμπληρώσει το σχετικό έγγραφο στο αεροδρόμιο και ότι δεν μπορεί να έχει ποινικές ή αστικές ευθύνες το όποιο ξενοδοχείο στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί πελάτης με κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο
το ακροατήριο

Παρόντες στη συνάντηση, οι δήμαρχοι Σητείας, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, εκπρόσωποι του συλλόγου εστίασης και διασκέδασης, εμπορικών συλλόγων και φυσικά ξενοδόχοι και διευθυντές ξενοδοχείων.

Έξω από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μελών του σωματείου Τάλως.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η υπερβολική κινητοποίηση αστυνομικών και λιμενικών για την ασφάλεια του Υπουργού Τουρισμού. Και παρ’ ολίγο να υπάρξει πρόβλημα όταν κάποια στιγμή ζητήθηκε από τε Μέσα Ενημέρωσης να βγουν έξω από την αίθουσα. Μετά την αντίδραση που προκλήθηκε από τον δήμαρχο Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τα ΜΜΕ παρέμειναν μέσα.

Οι μέρες που διανύουμε είναι σημαντικές για τον τουρισμό

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos