Μπαντουβάς, Ζώης, Τσόκας

Από τη συνέντευξη

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην εξέλιξη του επιχειρησιακού προγράμματος της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες καθώς και ολοκληρώνοντας όλο το παζλ των ηλεκτρονικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη , θα προσφέρουμε στους συμπολίτες μα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου να εκπληρώνουν όλα τους τα αιτήματα». Τα παραπάνω τόνισε σήμερα συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, παρουσία του βουλευτή κ. Κώστα Μπαντουβά, και φορέων ο κ. Ζώης ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα για την πορεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της Περιφέρειας,, της Ειδικής Επιτροπής Αποζημίωσης Πολιτών και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τους ρυθμούς εξέλιξης και κατέστησε σαφή τη βαρύτητα που δίδει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην ολοκλήρωση των έργων των Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣΝΑ), η επιτυχής λειτουργία των οποίων συνδέεται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη μείωση του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διαφάνεια στην επικοινωνία των Υπηρεσιών.
Ο κ. Ζώης επισκέφθηκε το δήμαρχο κ. Κουράκη και τη Νομάρχη κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη το Επιμελητήριο Ηρακλείου καθώς και τα ΚΕΠ του Δήμου και της Νομαρχίας . Ο υφ. Εσωτερικών στη συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με τη συνεχή εκπαίδευση των υπαλλήλων στην ίδρυση περιφερειακών Ινστιτούτων επιμόρφωσης και στις επενδύσεις σε έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Θέλουμε είπε αντί να τρέχει ο πολίτης από υπηρεσία σε υπηρεσία να τρέχουν οι υπηρεσίες για να ικανοποιούν τον πολίτη και αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά έχουμε σχέδιο να το πετύχουμε, έχουμε χρονοδιάγραμμα Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία των ΚΕΠ, και στην η αυτεπάγγελτη αναζήτηση 211 πιστοποιητικών χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης Έχουμε θέσει πρόσθεσε στη διάθεση των πολιτών τη γραμμή 1564 η οποία λειτουργεί όλο το χρόνο σε 24 ώρες και μ’ αυτήν μπορεί να ζητά κάποιος όλα τα πιστοποιητικά που έπρεπε μέχρι σήμερα να ζητήσει από το ΚΕΠ.
Επίσης ανέφερε, ότι έχουμε θέσει στη διάθεση των πολιτών την περιφερειακή επιτροπή για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Πρόκειται για την περιφερειακή επιτροπή αποζημίωσης των πολιτών που εδρεύει σε κάθε περιφέρεια και στην οποία προεδρεύει ανώτατος δικαστικός.
Σ’ αυτήν πρόσθεσε, μπορούν να απευθυνθούν όλοι οι πολίτες των οποίων η υπόθεση δεν διεκπεραιώθηκε ή άργησε να διεκπεραιωθεί εφόσον έχουν ζημιωθεί και να απαιτήσουν έως και την πλήρη αποζημίωση. Στρατηγική του ΥΠΕΣ και της γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ειπε , είναι να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας και να τους ζητήσουμε να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας, οι καλύτεροι εταίροι μας σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το στοίχημα ανέφερε, ο κ. Ζώης δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να σας βεβαιώσω ότι υλοποιούμε με συνέπεια, ένα σχέδιο, ένα προγραμματισμό ο οποίος έχει αρχή μέση και τέλος και δεν πρόκειται για μια αέναη προσπάθεια αλλά για μια προσπάθεια που έχει ορίζοντα. Παράλληλα μίλησε για μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες που προσδοκούν σε δημόσιες υπηρεσίες αναβαθμισμένες που είναι ικανές να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών.
Απαραίτητη προϋπόθεση, ανέφερε, είναι ο καλά εκπαιδευμένος δημόσιος υπάλληλος, ο καλά ενημερωμένος για τις υποχρεώσεις του και για τις ευθύνες του, ο υπάλληλος που δεν υλοποιεί απλά το καθήκον του αλλά διακατέχεται από μια νοοτροπία ικανή να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με τη συνεχή εκπαίδευση των υπαλλήλων στην ίδρυση περιφερειακών Ινστιτούτων επιμόρφωσης και στις επενδύσεις σε έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε το πρόσωπο τις δημόσιας Διοίκησης και γι’ αυτό χρειαζόμαστε συμμάχους τους πολίτες δήλωσε .

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Στο ΚΕΠ

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Καποδίστρια Ν 2 τόνισε ότι Θέλουμε, , ισχυρότερες μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης δυνατότερους Δήμους δυνατότερες Νομαρχίες. Εργαζόμαστε με υπομονή και μεγάλη προσοχή για να αντιμετωπίσουμε όλα τα αιτήματα και να λάβουμε υπόψη μας όλες τις διεργασίες που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία και στο επίπεδο της αυτοδιοικητικής κοινωνίας. Δεν θα έχουμε είπε μια μεταρρύθμιση από πάνω αλλά μια μεταρρύθμιση που έρχεται από κάτω με την συνένωση των τοπικών κοινωνιών. Στο θέμα αυτό ανέφερε ο κ. Ζώης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος είναι σαφής και ξεκάθαρος και δεν έχει αφήσει καμία σκιά. Η μεταρρύθμιση, είπε, στην αυτοδιοίκηση συντελείται με την συναίνεση και την αμέριστη συνεργασία των αυτοδιοικητικών αρχόντων.

Με τη Νομάρχη
Τη Νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, επισκέφθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νομό και αφορούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις. Η κ. Σχοιναράκη παρέδωσε στον κ. Ζώη σχετικό υπόμνημα. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης. Η ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων κρίνεται επιτακτική για τη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο του Νομού Ηρακλείου, την ασφάλεια των πολιτών, την ενίσχυση της δύναμης των αστυνομικών τμημάτων, την Πολιτική Προστασία, καθώς και θέματα χρηματοδότησης και διάθεσης πιστώσεων προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Μετά τη συνάντηση τους η κ. Σχοιναράκη και ο κ. Ζώης επισκέφθηκαν μαζί τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos