Από τη κατασκήνωσηTo Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε Παγκρήτια Κατασκήνωση στα Φλαμουριανά Λακωνίων του Κλάδου Οδηγών παιδιά ηλικίας 11-14 ετών στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού ένα υπέροχο χώρο που ευγενικά παραχώρηε για τις ημέρες αυτές η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Λακωνίων.
Συμμετείχαν παιδιά από το Τοπικό Τμήμα Χανίων, Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου Ιεράπετρας, Σητείας.
Ο τίτλος της κατασκήνωσης «Στο παρά πέντε».
Με πολύ κέφι χαρά και διάθεση έγιναν πολλές κατασκευές ,εργαστήρια δόθηκαν γνώσεις επιβίωσης στη φύση και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της που ήταν όλοι τους τόσο φιλικοί και φιλόξενοι.
Κατασκήνωση ωστόσο δεν είναι μονάχα η Έπαρση, η κεντρική δράση του Προγράμματος, οι Υπηρεσίες, η ψυχαγωγία, η καληνύχτα, το μπάνιο, ή η όποια άλλη στιγμή θελήσουμε να απομονώσουμε από αυτό το δεκαήμερο της έντονης δράσης.
Αναμνηστική φωτογραφίαΚατασκήνωση είναι κυρίως και στο μεγαλύτερο και καλύτερο μέρος της η παρέα, η κοινή προσπάθεια, το αυθόρμητο γέλιο, το πλατύ χαμόγελο, εκείνο το διστακτικό δάκρυ που κυλά στο μάγουλο σαν λέμε αγκαλιασμένοι τον «Κρίκο»,η σαπουνάδα από το πλύσιμο των πιάτων πάνω στην τούφα των μαλλιών, η σκοπιά, η μουντζούρα στα χέρια από τις λάμπες θυέλλης ένα σωρό μικρές στιγμές που μας φέρνουν τον ένα κοντά στον άλλο, κάνουν την ομάδα ΟΜΑΔΑ, τον καθένα μας να αισθάνεται βαθιά μέσα του ότι ανήκει σε αυτό το ΟΛΟ και ΟΜΑΔΑ έτοιμη να αγωνιστεί για τον καθένα.
Ενα σωρό μικρές στιγμές, γεμάτες μαγία και ομορφιά και ανάταση συναισθηματική και ψυχική και υπερηφάνεια που φοράμε το μαντήλι και πιστοί στην Υπόσχεση και τον Νόμο μας να προσφέρουμε και από την προσφορά αντλούμε χαρά.
Σε αυτές τις αξέχαστες στιγμές βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν πολλοί και αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε.
Ας ξεκινήσουμε από τα Μέλη των όλων των Τοπικών Τμημάτων και το Τμήμα Συνεργασίας Αγ. Νικολάου αλλά ιδιαίτερα τα Στελέχη που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, από το Τοπικό Αγ. Νικολάου την Τσαγκαράκη Χριστίνα, Παντελή Τζερνιά, Νίνα Περάκη, Αλεξάνδρα Φαγά, Ιεράπετρας Μαριάνθη Χρυσού, Δέσποινα Θεμελή και Σητείας Βασιλάκη Μαρία και Πόπη Κορνάρου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Μαρία Δρακωνάκη και τον Μιχάλη Φουρνιώτη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσα Λακωνίων για την υποστήριξη τους, την ζωγράφο Πόπη Θραψανιώτη για το ωραίο δρώμενο ζωγραφικής και το εργαστήρι χορού του κ. Θανάση Ταμιωλάκη αλλά και τις παρακάτω επιχ/σεις με τις ευγενικές προσφορές σε είδη και υπηρεσίες: Φούρνο Αφοι Ξενάκη, Ελευθερία ΑΕ, Δερμιτζάκης ΑΕ, Μακράκη Γεώργιο, S/M Moλυμπκη, Εμπορική Τροφοδοτική, S/M ΕΑΣ Μερ/λου, υγραέρια Κωνσταντ/λάκη, Πρατσινάκης ΑΕ, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό 104,4 το NOSTOS TOURS, ξενοδοχεία MIRABELLO, MIRAMARE, AQUILA ELOUNDA VILLAGE και πολλούς άλλους που βοήθησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
 
ΣΩΜΑ ΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos