παρουσία του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθά Γεώργιου
παρουσία του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθά Γεώργιου

Την Κυριακή 21/2/2016 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η συνδιάσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Κρήτης παρουσία του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθά Γεώργιου, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, κ. Παπαδεράκη  Αντώνη και του Πρόεδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μαργαρώνη Ιωάννη.

Σκοποί της συνδιάσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις ΜμΕ,  τις Ομοσπονδίες, καθώς και την κοινωνία γενικότερα, ο προγραμματισμός επόμενων ενεργειών και κινήσεων καθώς και η περεταίρω συσπείρωση των Ομοσπονδιών.

Συζητήθηκαν θέματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και κατά συνέπεια η υπερφολόγηση στην οποία προβαίνει η κυβέρνηση, το παραεμπόριο που ζημιώνει τους νόμιμους επιχειρηματίες, τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, το προσφυγικό που απειλεί τη χώρα, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η στήριξη του ιδιωτικού τομέα, οι βιώσιμες λύσεις και ο γενικότερος στρατηγικός σχεδιασμός και προγραμματισμός.

Όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται να σταματήσει η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και να μειωθούν οι συντελεστές, να γίνουν επενδύσεις στη χώρα, να βρεθούν βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις ώστε να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και η κυβέρνηση να βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης, τις ΜμΕ.

Ο Γ.Γ Εμπορίου κ. Παπαδεράκης άκουσε όλους τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο το οποίο πλήττει τους επιχειρηματίες και ζημιώνει και το κράτος. Διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα ΕΣΠΑ, νέος κύκλος κ.α.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για άμεσες κινητοποιήσεις- διεκδικήσεις ενόψει της κατάστασης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Συμφώνησαν επιπλέον ότι πρέπει να γίνονται πιο συχνά συναντήσεις και επαφές μεταξύ των Ομοσπονδιών των οποίων τα θέματα-προβλήματα είναι κοινά.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ ΧΑΝΙΩΝ                                              Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ ΡΕΘΥΜΟΥ           ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                      ΠΕΡΠΙΡΑΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                        Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΛΕΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                   ΚΡΙΘΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos