ο Βαγγέλης Περάκης, παρουσιάζοντας του γεωπάρκο Σητείας
ο Βαγγέλης Περάκης, παρουσιάζοντας του γεωπάρκο Σητείας

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη του Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της UNESCO, ΄΄ Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO΄΄ που οργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπής για την UNESCO. Την παρουσίαση του Προγράμματος, έκανε ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιο Αιγαίου Νικόλαος Ζούρος, Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Μέλος UNESCO Global Geoparks Bureau.

Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σητείας και πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας. Η παρουσίαση του Γεωπάρκου της Σητείας έγινε από τον Συντονιστή του Γεωπάρκου υπάλληλο του Δήμου Σητείας Βαγγέλη Περάκη.

Παρόντες ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, γενικοί γραμματείς αρμόδιων υπουργείων, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στο νέο πρόγραμμα της UNESCO και τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών που έχουν ενταχθεί και αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα.

πολύ το ενδιαφέρον ......
πολύ το ενδιαφέρον ……

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε πρώην πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε για την περιοχή της Σητείας, του νεότερου Γεωπάρκου της Ελλάδας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη της Σητείας μέσα από το Γεωπάρκο και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.Επίσης παρόν ήταν και ο Βουλευτής Λασιθίου, του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης.

Το ενδιαφέρον για το νέο αυτό πρόγραμμα της UNESCO, από την επιστημονική κοινότητα τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας, καταγράφετε από την παρουσία τους σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του υπουργείου εξωτερικών.

Ο ΔΟΚΑΣ, ως φορέας διαχείρισης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Σητείας, θα κάνει ότι απαιτεί το πρόγραμμα προκειμένου η Σητεία να γίνει σημείο αναφορές για όλο τον κόσμο για την σπάνια γεωποικιλότητα και βιοποικιλότητα, αλλά και για την ιστορία,τον πολιτισμό και τα προϊόντα της, με στόχο την εξωστρέφεια και την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos