Δημήτρης Αβραμόπουλος«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία είναι αφιερωμένος στο ανθρώπινο δυναμικό της υγείας. Στους γιατρούς, τους ερευνητές, τους νοσηλευτές , τους εθλοντές και στο διοικητικό προσωπικό που προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όλοι το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της υγείας» ανέφερε σε μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η ψυχή και το πιο σημαντικό κεφάλαιο για κάθε Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην παγκόσμια εποχή που ζούμε, οι κυβερνήσεις δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να διαηρήσουν υψηλά ποσοστά επένδυσης στο κοινωνικό κράτος και να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες για ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό» συνεχίζει στο μήνυμα του ο υπουργός Υγείας. 
 
Εκατοντάδες οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν σήμερα εκδηλώσεις για να μιλήσουν για την παγκόσμια κρίση του εργατικού δυναμικού του τομέα υγείας αλλά και για να εορτάσουν την αξιοπρέπεια και την αξία της εργασίας για την υγεία.
 
Την ίδια ώρα κενό 4.000.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της υγείας σε 57 χώρες διαπιστώνει σε έκθεση της η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την σημερινή ημέρα.
 
Ενώ οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στις ιδιωτικές δαπάνες αφού πληρώνουν από την τσέπη τους το 48,7% των δαπανών στον τομέα της υγείας.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos