Παγώνουν οι κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς και παραλίες
φορτωτής αφαιρεί παρέμβαση στη παραλία

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, αναστέλλονται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021, οι κατεδαφίσεις, διοικητικές αποβολές, που είχαν ξεκινήσει ανά τη χώρα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναφέρει:

“αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών“.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο κύκλος κατεδαφίσεων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν το ΥΠΕΝ, ζήτησαν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις ανά τη χώρα να επισπεύσουν τις κατεδαφίσεις – αφαιρέσεις – αποβολές που είχαν τελεσιδικήσει. Παράλληλα έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019», ύψους 6,28 εκατ. ευρώ για τις εργολαβίες.

Η τροπολογία δίδει πίστωση χρόνου σε χιλιάδες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos