Πανελλαδικός ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018
Πανελλαδικός ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα πρέπει να θηλάζει και πρέπει να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να μπορεί να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.    
Ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!

Για το Λασίθι την διοργάνωση θα αναλάβει και φέτος η ΛΑΣΙΘΙ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας    

– ( Η ομάδα) 
https://www.facebook.com/groups/LASITHITHILASMOS/ 

– (Η σελίδα) https://www.facebook.com/Λασίθι-Εθελοντική-Ομάδα-Υποστήριξης-Μητρικού-θηλασμού-και-Μητρότητας-1592985520965288/

Σημεία Συγκέντρωσης

-Στον Άγιο Νικόλαο η εκδήλωση θα γίνει στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου και σε περίπτωση βροχής στον χώρο της Φυσαλίδας https://www.facebook.com/events/344240949702589/

-Στη Σητεία η εκδήλωση θα γίνει στον δημοτικό κήπο και σε περίπτωση βροχής στο Καφέ Κήπος  https://www.facebook.com/events/326027198163139/

-Στην Ιεράπετρα στο Μεζεδοπωλείο Ωδείο
 https://www.facebook.com/events/1898709490212505/


Στον Άγιο Νικόλαο η γιορτή αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά και το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλη η πόλη έχει ανταποκριθεί ήδη με περίσσια προθυμία σε χορηγίες και δωρεές. Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες! Η εκδήλωση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, -μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό- για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στην γιορτή μας έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους.

Θα είμαστε όλοι εκεί!


*Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου. Και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την UNICEF, ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα: 
«Θηλασμός: θεμέλιο ζωής». Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας. 

Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχειας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωμένων Εθνών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos