παρουσία  της ομάδας μελετητών
παρουσία της ομάδας μελετητών

Ένα μεγάλο κομμάτι, αναμόρφωσης, συντήρησης και προστασίας του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Αγίου Νικολάου, «μπαίνει» σε τροχιά ανάπτυξης, με αφορμή την παράδοση μελετών, στις περιοχές «Σισίου- Μιλάτου-Καλού Χωριού» (μελέτη προστασίας  στην περιοχή της Πλάκας, από την Περιφέρεια Κρήτης), που παραδόθηκαν σήμερα στο γραφείο δημάρχου,

παρουσία  της ομάδας μελετητών  και συγκεκριμένα των κ.κ. Δ.Ρομπογιαννάκη, Β. Λασιθιωτάκη, Β. Παρασύρη καθώς και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Στην παρούσα συγκυρία, με αφορμή την παράδοση των συγκεκριμένων μελετών (προσήνεμος μώλος Σισσίου-ύφαλος Μίλατου), θέτουμε ώς προτεραιότητα  και στόχο στον οποίο επικεντρωνόμαστε,την δυνατότητα, να  «τρέξουμε τις μελέτες»,που μας παραδόθηκαν- δεδομένου ότι στο επόμενο ΕΣΠΑ,υπάρχουν κονδύλια για την προστασία των ακτών καθώς και για την βελτίωση και προσβασιμότητα των λιμενικών έργων, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην πιθανότητα ένταξης των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό,  το κόστος κατασκευής – βελτίωσης συμπληρωματικών έργων στο Σίσσι,κυμαίνεται από 800.000- 1.200.000 ευρώ (με την πιθανή έκπτωση της τάξεως του 20-30%, που προκύπτει), ποσό για το οποίο υπάρχει ήδη η δέσμευση για την διάθεση του από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου,  εφόσον απαιτηθούν συμπληρωματικά κονδύλια για την ολοκλήρωση της του έργου αυτού και στην περίπτωση που δεν μπορούν να εξευρεθούν από την Περιφέρεια Κρήτης, αναμένεται να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου.

Αναφορικά με την παράδοση της μελέτης προστασίας του θαλάσσιου μετώπου (Μελέτη Ματσούκη) που κατά το παρελθόν είχε συνταχθεί, και προέβλεπε  την κατασκευή υφάλων σε απόσταση περίπου 200μέτρα από την ακτή (βάθος 5 -6 μ.), ο κ. Ζερβός, ανέφερε, ότι : « η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει την άμεση προστασία του παραλιακού δρόμου της Μιλάτου, σε κόστος ιδιαίτερα λογικό, δεδομένου της προστασίας του παραλιακού δρόμου στην περιοχήτης Μιλάτου.

Εξ άλλου όπως ο ίδιος τόνισε για τα παραπάνω έργα, οι μελετητές ήταν απόλυτα συνεπείς, σύμφωνα  με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί, παρέδωσαν τις μελέτες εντός του συγκεκριμένου χρόνου, κατά συνέπεια  απομένει σε εμάς με την σύφμωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου να τις προχωρήσουμε!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos