μοτοσικλέτες προς ενοικίαση
μοτοσικλέτες προς ενοικίαση

Υπόμνημα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης για το θέμα της παράτασης του χρόνου εκμετάλλευσης των μοτοσυκλετών από τα γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο το υπομνήματος

Προς τον Υπουργό Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη

Άγιος Νικόλαος 17/2/2016

Κε Υπουργέ

Με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 25760/2015 – ΦΕΚ 2737/Β/16-12-2015 και την παράταση του χρόνου κυκλοφορίας των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων σε 12 έτη, λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως μοτοσυκλετών & αυτοκινήτων ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων.

Σε συνέχεια του υπομνήματος που σας είχαμε υποβάλει από 29.09.2015 με αρ. πρωτ. 2422 επανερχόμαστε στο σχετικό θέμα και σας ζητούμε να επεκταθεί η ισχύς της ευεργετικής αυτής αλλαγής και στα ενοικιαζόμενα δίτροχα από 500 κ.ε. και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενοικιαζόμενες μοτοσυκλέτες ανέκαθεν αποτελούσαν μέσο για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο – εναλλακτικού τύπου – τουρισμό σε επαφή με την φύση, που παρέχει πρόσβαση σε δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Είμαστε βέβαιοι ότι η επέκταση της ρύθμισης αυτής – δηλαδή ο ανακαθορισμός του χρόνου κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσυκλετών (άνω των 500 κ.ε.) σε 12 έτη από από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους – θα δράσει ευεργετικά τόσο στις επιχειρήσεις αυτές αλλά και στον τουριστικό κλάδο γενικότερα.

Ευελπιστούμε στην γρήγορη ανταπόκριση σας και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Για το Επιμελητήριο Λασιθίου,
Ο Πρόεδρος,

Θώμας Χαριτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos