Σταύρος ΑρναουτάκηςΠαρέμβαση του ευρωβουλευτή Σταύρου Αρναουτάκη στο διήμερο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το μέλλον και την πορεία της Πολιτικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο οποίο συμμετείχαν σημαντικά ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής.
 
 
Διήμερο Συνέδριο με θέμα το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28-29 Ιουνίου 2006.
 
Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι:
  • Ζακ Ντελόρ (πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής),
  • Μάρτιν Σούλτζ (Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου),
  • Ντανούτα Χούμπνερ (Επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη),
  • Κονστάντζ Κρέλ (Συντονίστρια της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης) και
  • Πολ Ράσμουσεν (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).
 
Στα πλαίσια της συζήτησης που αναπτύχθηκε, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης με παρέμβαση του έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
 
«Όλοι εμείς που υπηρετήσαμε τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο και τη σημασία των Διαρθρωτικών Ταμείων στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, την ανάπτυξη των υποδομών στην ύπαιθρο και στις πόλεις.
 
Σε μια περίοδο κρίσης που περνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κρίση τυτότητας και ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – το όργανο που εκπροσωπεί του Ευρωπαίους πολίτες – να μπορεί να αντιστέκεται, σε ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που όπως γνωρίζουμε απαρτίζεται από ηγέτες χωρίς ευρωπαϊκό όραμα. Κι είναι αυτός ο λόγος που θεωρ μεγάλη την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταφέρει μετά από μακρές διαπραγματεύσεις να ενσωματώσει στα κείμενα των κανονισμών, που θα αποτελέσουν τη νομική βάση των Διαρθρωτικών Ταμείων τη νέα Προγραμματική περίοδο (2007-2013), θέματα όπως η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, η αειφόρος ανάπτυξη, η αστική διάσταση και η εταιρική σχέση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η πρόκληση για εμάς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές είναι σαφής: ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Ευρώπη;
 
Ποιες θα είναι οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε, που θα μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε θεμελιώδη ζητήματα, όπως η ανάπτυξη της Ευρώπης των περιφερειών, η ανάπτυξη της υπαίθρου και των πόλεων. Όποια κι αν είναι η απάντηση στον διάλογο που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρώπης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στόχος μας είναι πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δράσεις που υπηρετούν τον πολίτη».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos