παραλίες τι ισχύει τελικά για ξαπλώστρες και χώρο;
ελάχιστος έως καθόλου χώρος για τον κολυμβητή που θέλει μόνο να απλώσει μια πετσέτα ή μια ψάθα

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ο Σύγχρονος Δήμος, δια του Δημήτρη Κουνενάκη έθεσε ξανά τον τρόπο διαχείρισης των παραλιών, από όσους εκμεταλλεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες,

τον ελεύθερο χώρο που πρέπει να υπάρχει κλπ. Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Βέβαια με την ίδια συλλογιστική λειτουργεί και η ΔΑΕΑΝ στις παραλίες που εκμεταλλεύεται.

Το κυριότερο πρόβλημα: δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για όποιον απλά θέλει να κάνει το μπάνιο του χωρίς, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπαραδιαστεί. Και το Λιμεναρχείο δεν ελέγχει τίποτα ….

Το ερώτημα του Σύγχρονου Δήμου για τις παραλίες:

Παραλίες . Τι ισχύει..
Δεχόμαστε συχνά παράπονα για τη διαχείριση των παραλιών στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Θέσαμε το θέμα στο ΔΣ Αγίου Νικολάου αλλά δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο.
Ευθύνη βεβαίως έχουν τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας και κυρίως η Λιμενική Αστυνομία. Θυμίζουμε μερικούς βασικούς κανόνες:

  1. Όλες οι παραλίες είναι προσβάσιμες στους πολίτες.
  2. Η μέγιστη παραχωρούμενη επιφάνεια δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% της παραλίας. Δηλαδή το 50% είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ χωρίς ξαπλώστρες. Άραγε που τηρείται αυτό;;; Ίσως σε μερικές παραλίες. 
  3. Πρέπει να διατηρείται απόσταση 5 (ΠΕΝΤΕ) μέτρων από την τελευταία σειρά μέχρι τη θάλασσα. Υπάρχει καταστρατήγηση και αυτού του κανονισμού.
    ……………………………..
    Υπάρχει πρόβλημα με τους πολίτες που μένουν λίγη ώρα και δεν θέλουν να πάρουν ξαπλώστρες. Δεν έχουν σε μερικές περιπτώσεις τη δυνατότητα να απλώσουν μια πετσέτα.
    Καλό θα είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση αυτή την περίοδο που δεχόμαστε πολύ κόσμο…
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos