Λιμανάκι

Μίλατος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10/3 η προγραμματισμένη συνέλευση μελών του πολιτιστικού συλλόγου και κατοίκων της Μιλάτου με θέμα τον Παραλιακό δρόμο Μιλάτου Σισίου.
Η αίθουσα του δημοτικού σχολείου Μιλάτου γέμισε από κόσμο που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε τη συνέλευση και συμμετείχε σε αυτήν.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου Γ. Σφυράκης, αρκετοί κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Πολιτιστκού συλλόγου Βραχασίου Δ. Κυριακάκης.

Η συνέλευση ξεκίνησε με εισηγήσεις για το θέμα από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου Γ. Μανουσάκη και από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βραχασίου Γ. Σφυράκη. Ο Γ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά μ τον δρόμο και στην προσπάθεια που γίνεται από ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής για την ακύρωση του έργου και την καταστροφή του διανοιχθέντος δρόμου, παράλληλα με την καταστροφή της παραλίας «Βολάκοι». Ο Γ. Σφυράκης ανέφερε το ιστορικό της διάνοιξης του συγκεκριμένου παραλιακού δρόμου και τόνισε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ήδη η Κοινότητα Βραχασίου, ενώ ανέλυσε και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις κατοίκων της Μιλάτου και από τις περισσότερες ομιλίες διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενεργή επιφυλακή των κατοίκων στο θέμα της προστασίας του δρόμου και της παραλίας. Ακόμη εκφράστηκε η στήριξη των παριστάμενων στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου και εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

«Εκφράζουμε την βούληση της τοπικής κοινωνίας της Μιλάτου για τν ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου στην βάση του ήδη διανοιχθέντος παραλιακού δρόμου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής για την Μίλατο, που θα συνδέσει το χωριό μας με την παραλιακή τουριστική ζώνη Σισίου Μαλλίων Χερσονήσου και θα φέρει ανάπτξη και αξιοποίηση στον τόπο μας. Ζητούμε από την Κοινότητα Βραχασίου και από την Περιφέρεια Κρήτης να μεριμνήσουν για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση και ασφαλτόστρωση του.
Μέχρι να ξεκινήσουν οι παραπάνω εργασίες ζητούμε αό το ελληνικό κράτος και από τις υπηρεσίες του να διαφυλάξουν την ακεραιότητα και την βατότητα του καθ΄ όλα νόμιμου υπάρχοντος διανοιχθέντος δρόμου. Ζητούμε επίσης την προστασία της απαλλοτριωμένης ζώνης παραλίας και της ζώνης Αιγιαλού από τις κάθε είδους αυθαίρετες παρεμβάσις.»

Από τον Πολ. Σύλλογο.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos