Από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύουμε λόγω της βαρύτητας του.
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2005.
Δημοσίευμα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο «Επένδυση στη γνώση» του Θ. Τσίρου επιχειρεί έμμεση προώθηση του προϊόντος ECDL προβάλλοντάς το ως «απαραίτητο προσόν για να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο» αποσιωπώντα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 44/2005, δεν απαιτείται καμία πιστοποίηση για τους πτυχιούχους Πληροφορικής ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχουν παρακολουθήσει τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.
Όσον αφορά την δυνατότητα των κατόχων του προϊόντος ECDL να προσληφθούν στο Δημόσιο, σοβαρότατες δυσχέρειες έχουν προκύψει από την 1η Οκτωβρίου 2005, οπότε και λύθηκε η σύμβαση (http://www.epy.gr/up/files/dt0002.pdf) της ΕΠΥ Ελληνική Εταιρεία Η/Υ με την ECDL Hellas. Καθίσταται, έτσι, προβληματική, για το εν λόγω προϊόν η απόφαση «αναγνώρισης» της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ (http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=85&cm_prdid=751).
Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας προτείνει από το 2003 την θεσμοθέτηση κρατικού πιστοποιητικού χρήσης Η/Υ, πρόταση που έχει ήδη υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις της Υπουργού κ. Γιαννάκου, του Υφυπουργού κ. Καλού και του Γ. Γραμματέα κ. Καραμάνου. Επιπλέον προτείνει την επέκταση της ρύθμισης περί χρήσης τεσσάρων μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την απόδειξη της γνώσης χρήσης Η/Υ, ώστε να περιλάβει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεδομένου ότι μαθήματα Πληροφορικής διδάσκονται εδώ και χρόνια στα Γυμνάσια, Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, Λύκεια και Ι.Ε.Κ. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη κατατεθεί υπόμνημα προς τις αρμόδιες αρχές (http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=224).

Εν όψει των παραπάνω δεδμένων και κυοφορούμενων εξελίξεων, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπλανητικών διαφημίσεων αγοράζοντας προϊόντα που δεν τους χρειάζονται.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos