Παρουσίαση οριστικής Μελέτης Ανάπλαση του Παραλιακού δρόμου Αγίου Νικολάου
Ζερβός, Πρατσινάκη στη παρουσίαση

Η Παρουσίαση οριστικής Μελέτης Ανάπλαση του Παραλιακού δρόμου Αγίου Νικολάου έγινε το βράδυ της Δευτέρας (23/5) στον χώρο του REX στον Άγιο Νικόλαο. Η μελέτη βασίστηκε σε συνδυασμό των προτάσεων των Σχεδίων Βιώσιμης Ανάπτυξης και κυκλοφοριακού.

Τη πολιτική διάσταση παρουσίασε ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός. Το τεχνικό κομμάτι παρουσίαση η αρχιτέκτων της μελέτης Μαρία Πρατσινάκη, η οποία έλυσε αρκετές απορίες στη συνέχεια.

Πρόκειται για μιας μεγάλης έκτασης παρέμβαση – ανακατασκευή της παραλιακής οδού ακτής Στ. Κούνδουρου, από τη γέφυρα της λίμνης έως το Αμμούδι. Προβλέπει τη μεγέθυνση των πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομο, σκίαστρα, χώρους παρατήρησης, καθιστικά και μείωση των χώρων στάθμευσης.

Το κόστος υλοποίησης του έργου βρίσκεται περί τα 8 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά όσον αφορά τον χρόνο αποπεράτωσης, ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, από την περιρέουσα ατμόσφαιρα μέχρι τον ή τους αναδόχους.

τρισδιάστατη απεικόνιση της μελέτης

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα όπως η κατεύθυνση της κυκλοφορίας στον εν λόγω δρόμο, οι ελλείψεις και σε άλλα σημεία της πόλης, το πρόβλημα στάθμευσης, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να απαντήσει σε κάποιες των περιπτώσεων, με έντονο ύφος΄. Ειδικά για τη μη πρόβλεψη τουαλετών στη περιοχή, απάντησε ότι δεν έχουμε τρόπο να λειτουργήσουμε τις υπάρχουσες …..εμμένοντας στην αλλαγή νοοτροπίας των κατοίκων της πόλης, κάτι βέβαια για το οποίο ουδέν έπραξαν όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από την δημαρχία.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια τολμηρή πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αγίου Νικολάου, μεγάλη σε έκταση για την οποία εκφράζουμε σκεπτικισμό εάν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα λογικό διάστημα μιας και ουσιαστικά το “παράθυρο” εργασιών λόγω τουρισμού δεν είναι παραπάνω από πέντε μήνες το χρόνο.

Μπράβο στη τεχνική υπηρεσία…..εν αναμονή του αποτελέσματος………

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos