ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου
ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου

Το ΛτΕ Αγ. Νικολάου, τα τελευταία δυο χρόνια διοργανώνει Πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι, με έργα τέχνης και άλλες χειροποίητες κατασκευές συμπολιτών, τα έσοδα του οποίου προσφέρονται για κοινωνικούς σκοπούς.

Μαθαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις του Νοσοκομείου μας, μέσα στο γενικότερο δραματικό κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, αποφασίσαμε φέτος, να διαθέσουμε τα έσοδα, για την αγορά δυο πολύ σημαντικών ιατρικών μηχανημάτων. Ένα Τυμπανογράφο για την Παιδιατρική κλινική ώστε τα παιδιατρικά ΩΡΛ περιστατικά να μην μετακινούνται στο Ηράκλειο και ένα Καρδιοτοκογράφο για την Μαιευτική κλινική

με τον αυξημένο για τις δυνατότητες της, αριθμό τοκετών. Φυσικά είναι λυπηρό να έχουμε περιέλθει σε μια τέτοια κατάσταση ώστε οι πολίτες να υποκαθιστούν το κράτος σε παροχή βασικών  αυτονόητων  αγαθών, όπως σύγχρονες υπηρεσίες υγείας. Δεν χρειάζεται όμως, να μένουμε στις αναλύσεις των αιτίων που επαναλαμβάνονται συνεχώς με ακατάσχετη και άσκοπη φλυαρία, αλλά να  προχωρούμε επιτέλους σε δράσεις για να αποδείξουμε, πως εκεί που η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες, το αληθινό ενδιαφέρον βρίσκει λύσεις.

Είναι σημαντικό ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδο κατάνυξης, περισυλλογής και προσευχής, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να δώσουμε το μήνυμα μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε όλοι, τους στόχους και τις προτεραιότητες μας στη ζωή. Πιστεύω πως η λέξη κλειδί είναι η ‘’προσαρμοστικότητα ‘’ και ας μη ξεχνάμε πως όλοι γύρω, έχουμε ανθρώπους η πράγματα, που μπορούν να μας δυναμώσουν και να μας εμπνεύσουν, αρκεί να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να τα αναζητήσει.

Για την επίτευξη του στόχου μας, που φέτος είναι πολύ υψηλός μια και το συνολικό κόστος και για τα δύο ιατρικά μηχανήματα πλησιάζει τα 4.500 € , εκτός από το καθιερωμένο παζάρι, τρέχει ήδη από την Δευτέρα και μέχρι τις 8 Μαΐου μια λαχειοφόρος αγορά. Θα κληρωθεί ένας μεγάλος ‘’φωτογραφικός πίνακας’’ ο οποίος είχε δωριθεί στο Λύκειο των Ελληνίδων,  πριν δυο χρόνια από το συμπολίτη μας δικηγόρο και πολυβραβευμένο διεθνώς φωτογράφο, Γιάννη Τζώρτζη. Εμείς με τη σειρά μας, τον προσφέρουμε για το σπουδαίο αυτό σκοπό, εκφράζοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Λυκείου, στάση που ο συγκεκριμένος πολιτιστικός φορέας έχει επανειλημμένως  κρατήσει και σε άλλες δραματικές για την πατρίδα μας εποχές στα εκατό και πλέον χρόνια ζωής του.

Όπως μας έχει ενημερώσει ο Γιάννης, η φωτογράφηση έγινε στο νησί Χρυσή το 1997. Η φωτογραφική εκτύπωση έγινε σε χαρτί fine-art, επικολλημένη  σε αλουμίνιο. Το έργο είναι διαστάσεων 1m X 65cm υπάρχει σε ελάχιστα, μόλις 5 αντίτυπα! και η αξία του εκτιμάται στα 600 €.

Με την σημερινή ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια, πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεράσιμο για την ευλογία Του, θέτοντας υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Π.&Χ. τη δράση αυτή. Τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που συμμετέχουν ως εκθέτες στο παζάρι. Τους εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες του ΛτΕ, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλλοδαπών Αγίου Νικολάου (INCO). Τους εθελοντές  μέλη, φίλες και φίλους του  ΛτΕ για την προσφορά εργασίας στην προετοιμασία και κατά τη διάρκεια του παζαριού. Το φίλο Γιάννη Τζώρτζη, για την προσφορά του, την εφημερίδα ‘’ΑΝΑΤΟΛΗ’’ για τη συνεχή στήριξη και προβολή του έργου μας. Επίσης και τα άλλα μέσα ραδιοφωνικής και ηλεκτρονικής ενημέρωσης της πόλης μας, για την επικοινωνία της δράσης.

Επιλέγω να κλείσω με μια φράση του Χ.Λ. Μπόρχες. Λέει λοιπόν ο μεγάλος λογοτέχνης: «Είμαι ότι έχω διαβάσει, ότι έχω γνωρίσει, δει, ακούσει, συναντήσει..» Εμείς προσθέτουμε και – ότι έχομε δημιουργήσει…

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν το χώρο μας συμβάλλοντας με την ελάχιστη έστω συμμετοχή τους  στο παζάρι ή στη λαχειοφόρο αγορά, στην πραγματοποίηση του σκοπού μας. Μας αφορά όλους. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι και για τις τρεις ημέρες 10-2 το πρωί και 5-8 το απόγευμα.

Το Σάββατο του Λαζάρου 12.00 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη, με την παρουσία και επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos