Πεζοπορία, Μονή Φανερωμένης, Μονή Βρυωμένης
Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη κυκλική πεζοπορία στην περιοχή της Φανερωμένης.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ την πλατεία της Μονής Φανερωμένης, όπου θ’ αφήσουμε τ’ αυτοκίνητά μας στα 380μ. υψόμετρο και μέσα από χωματόδρομους και φυσικό έδαφος, θα φτάσουμε στην ιστορική Μονή της Βρυωμένης (Μεσελέρο)ι και στη συνέχεια στο ανώτερο σημείο της διαδρομής μας (697μ.) στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού.

Η πεζοπορία χαρακτηρίζεται προσκυνηματική, αφού θα επισκεφθούμε τρία υψηλής θρησκευτικής σημασίας μνημεία (Φανερωμένη, Βρυωμένη, Τίμιος Σταυρός). Στην ουσία περπατάμε στις κορυφογραμμές των βουνών έχοντας ωραία θέα και στις δυο μεριές της Κρήτης: και στο Κρητικό και στο Λιβυκό πέλαγος.

Η πορεία είναι εύκολη με μικρή υψομετρική διαφορά, ανοικτή σε όλους, που θέλουν να συνδυάσουν περπάτημα στη φύση με το προσκύνημα και το άναμμα ενός κεριού, λόγω των ημερών. Για το τέλος προτείνεται πικ-νικ στο χώρο της πλατείας της Μονής Φανερωμένης (με λιχουδιές που θα έχουμε φέρει απ’ τα σπίτια μας), όπου θα ‘χουμε αφήσει τ’ αυτοκίνητά μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ 8:30..

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14 χιλιόμετρα

Υ.Δ.: 317μ.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος  Μιχαηλίδης (6946285334)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos