Πεζοπορία, Μοναστηράκι, Θρυπτή, Καβούσι
το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Άννας στο δάσος της Θρυπτής

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει  πεζοπορία στην περιοχή της Θρυπτής, που θα ξεκινήσει από το όμορφο Μοναστηράκι, όπου θ’ αφήσουμε τ’ αμάξια μας και θ’ ανεβούμε από μονοπάτι παράλληλα με το φαράγγι του Χα. Θα σταματήσουμε λίγο στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Άννας και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι τον οικισμό της Θρυπτής.

Ως εκεί θα έχουμε διανύσει ανηφορική πορεία 3 ωρών περίπου. Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα διάλειμμα περίπου μιας ώρας, για να φάμε και να ξαποστάσουμε στην ταβέρνα του οικισμού και στη συνέχεια θα πάρουμε το παλιό κατηφορικό μονοπάτι, που ενώνει τη Θρυπτή με το Καβούσι, όπου θα έχουμε αφήσει αυτοκίνητα για τη μεταφορά των οδηγών πίσω στο Μοναστηράκι.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη:

η θέα στη θάλασσα και τις ακτές και στις δύο μεριές της Κρήτης, όπως κι η πορεία στο όμορφο δάσος της Θρυπτής και η πανοραμική άποψη του φαραγγιού είναι μια εμπειρία που μένει αξέχαστη και αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό.

Η πορεία είναι αρκετά απαιτητική δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά κι αρκετές ώρες περπάτημα με συνεχόμενη ανηφόρα και κατηφόρα. Απαιτείται μπαστούνι κι ορειβατικά μποτάκια, μπουφάν, σκούφος κι αδιάβροχο, απαραίτητα γι’ αυτήν την εποχή και γι’ αυτό το υψόμετρο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Παρακαλούνται όσοι δεν χρησιμοποιήσουν δικά τους οχήματα να δώσουν 5€ στον οδηγό για τα έξοδά του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14.250 μέτρα

Υ.Δ.: 850 μ.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: : Μιχαηλίδης Γιώργος (6946285334)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos