Πεζοπορία στη ρεματιά Κατσικαντάρα κοντά στο Καλό Χωριό
Καλό Χωριό (Αρνικού) από ψηλά

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, στη ρεματιά Κατσικαντάρα κοντά στο Καλό Χωριό. Πρόκειται για ένα σχετικά άγνωστο, αλλά πανέμορφο μικρό φαράγγι του τόπου μας με τρεχούμενο νερό.

Ξεκινάμε απ’ τον Πύργο Καλού Χωριού, περνάμε  το Νερόμυλο και τα Μάρμαρα (ανοικτός αρχαιολογικός χώρος με κατάσπαρτα αρχιτεκτονικά στελέχη αρχαίων ναών). Στη συνέχεια παίρνουμε το παλιό πέτρινο μονοπάτι που οδηγούσε σε Πρίνα και Μεσελέρους, μέσα από το πευκόδασος της Πρίνας με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου. Επιστρέφουμε στην αφετηρία μας διασχίζοντας κατηφορικά το φαράγγι της Κατσικαντάρας. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία του λασιθιώτικου τοπίου.

Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, δεδομένου ότι, αν εξαιρέσουμε το φαράγγι, η υπόλοιπη διαδρομή γίνεται σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4.30 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 13 χιλιόμετρα

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 613 μέτρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τσινάρης Τάσος (τηλ.6987093360)
(Όσοι επιθυμούν να γευματίσουν σε παραδοσιακή ταβέρνα του Πύργου να το δηλώσουν εγκαίρως στον αρχηγό)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos