Πεζοπορία στο φαράγγι του Μυλωνά
ο καταρράκτης του Μυλωνά

Την Κυριακή 25 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του ‘Αι Γιάννη στην Ιεράπετρα, στο μικρό “φαράγγι του Μυλωνά” με τον εντυπωσιακό καταρράκτη.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την μεγάλη στροφή της “Κακιάς Σκάλας”, λίγο πριν τα Φέρμα. Περπατούμε περίπου μισή ώρα σε αγροτικό δρόμο και συνεχίζουμε αρχικά από καλά σηματοδοτημένο ανηφορικό μονοπάτι μέσα στο πευκοδάσος και στη συνέχεια πάνω στον τσιμεντένιο καταπότη που οδηγεί στον καταρράκτη. Ο επιβλητικός καταρράκτης του Μυλωνά ή Αϊ Γιάννη έχει ύψος 32μ. και στη βάση του έχει σχηματιστεί μια μικρή λιμνούλα.
Χαλαρώνουμε με τον ήχο του νερού, απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο με τις πρασινάδες και τους επιβλητικούς σχηματισμούς των βράχων και συνεχίζουμε την πορεία μας από την αριστερή πλευρά, από ανηφορικό μονοπάτι δίπλα στο τρεχούμενο νερό. Καταλήγουμε στην αφετηρία με κατηφορική πορεία από αγροτικούς δρόμους/μονοπάτια Συνεχίζουμε με μπάνιο στις υπέροχες παραλίες του Λυβικού. Προαιρετικά ολοκληρώνουμε την κυριακάτικη εξόρμηση σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο κόλπο του Κάκκου. Στάνταρ μενού 10€ συν τα ποτά. Δηλώσεις συμμετοχής για την ταβέρνα στην αναχώρηση.
Φροντίζουμε να φοράμε κατάλληλα ρούχα/παπούτσια και να έχουμε μαζί μας νερό, σνακ, καπέλο, αντηλιακό και φυσικά μαγιώ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 8:00 το πρωί της Κυριακής
ΜΕΤΑΒΑΣΗ με δικά μας αυτοκίνητα. ΄Οσοι δεν χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους θα δώσουν 3€ στον οδηγό του αυτοκινήτου που θα τους μεταφέρει
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3,5 περίπου ώρες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  6944782507
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos