Πεζοπορίες σε Καθαρό και Φανερωμένη, 11 & 13 Αυγούστου
οροπέδιο Καθαρού

Απογευματινή πεζοπορία με πανσέληνο.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη, κυκλική απογευματινή πεζοπορία στην περιοχή του οροπεδίου Καθαρού, για να θαυμάσουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Η διαδρομή μας ξεκινά λίγο πριν από τον οικισμό στο οροπέδιο Kαθαρού.

Στόχος μας να ανεβούμε την κορυφή που βρίσκεται στην βορειανατολική πλευρά του οροπεδίου και προσφέρει απεριόριστη θέα, από το ακρωτήρι του ‘Αφορεσμένου΄ μέχρι τον ορεινό όγκο της Θρυπτής και από την πόλη του Αγίου Νικολάου μέχρι το Καλό Χωριό και το νησάκι της Ψείρας. Ακολουθούμε, την ώρα του δειλινού, παλιό μονοπάτι που ξετυλίγεται ανάμεσα σε μεγάλους πρίνους και φτάνουμε πριν την δύση του ήλιου, φτάνουμε στην “Πλατειά κορφή” σε υψόμετρο 1500 μ και απολαμβάνουμε την μοναδική θέα, την εντυπωσιακή δύση του ήλιου και την μαγευτική ανατολή του φεγγαριού, καθώς και την πανοραμική θέα προς τον κόλπο του Μιραμπέλλου. Επιστρέφουμε στην αφετηρία από παλιό μονοπάτι, που το φωτίζει το φως του φεγγαριού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας φακό & αντιανεμικό μπουφάν
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (parking S/M Βασιλόπουλος) στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 694478507)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Το Σαββάτο 13 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει -όπως κάθε χρόνο- για τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, απογευματινή πεζοπορία προς τη Μονή Παναγίας Φανερωμένης. Η πεζοπορία είναι σχετικά εύκολη (με ανηφόρες και κατηφόρες) και ξεκινά από το Καλό Χωριό, απ’ όπου ακολουθώντας χωματόδρομους και μονοπάτια θα ανηφορίσουμε προς το μοναστήρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την επιστροφή, όσοι συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν κανονίσει οι ίδιοι για το μέσο που θα τους μεταφέρει από το μοναστήρι στην αφετηρία. Επίσης θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, μπαστούνι ορειβασίας, σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και αντιανεμικό μπουφάν και φακό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Καλό Χωριό (περιοχή Βούλισμα, στο σημείο που τελειώνουν οι ταβέρνες) στις 17:30

ΑΡΧΗΓΟΣ:: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 6944782507)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερες εξορμήσεις, καθώς και όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

https://orsian.blogspot.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos