Περί τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου στην περιοχή της Επισκοπής
Η συνολικη απόσταση του ναού του Αγίου Αντωνίου απο τον κεντρικό δρόμο είναι 1,8 χλμ. Τσιμεντοστρώθηκαν τα πρώτα 400 μέτρα που φθάνουν 20 μέτρα απο την ιδιοκτησία του κ Πυργιωτάκη (και αυτά τα 20 μέτρα εχουν καθαρισθεί απο μηχάνημα).

Σχετικά με το πρόσφατο γεγονός της τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου, στην περιοχή της Επισκοπής Κάτω Χωριού Ιεράπετρας, που με έκπληξη τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κάτω Χωριού πληροφορηθήκαμε , νοιώθω την ανάγκη, σίγουρος ότι εκφράζω και την γνώμη της πλειοψηφίας των μελών, να εκφράσω δημόσια την άποψη μου και, ενάντια σε φήμες που διακινούνται, να ξεκαθαρίσω την στάση μου.

1. Δεν είμαι, και δεν είμαστε, εκ των προτέρων αντίθετοι, σε οποιαδήποτε δωρεά προς την κοινότητα. Ο νόμος ορίζει, ότι τέτοιου θέματα πρέπει να συζητούνται, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ,  σε τακτική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. Εάν  ο δωρητής εκφράσει μια συγκεκριμένη επιθυμία, για το που θέλει να αποδοθεί η δωρεά,  αυτή φυσικά γίνεται δεκτή. Διαφορετικά, το τοπικό συμβούλιο, είναι το ΜΟΝΟ αρμόδιο, να εισηγηθεί, προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ιεράπετρας, για το πώς θα χρησιμοποιηθεί η δωρεά και η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου να προβεί στην σχετική διαδικασία αποδοχής της δωρεάς. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, υποχρεούται να φροντίσει για την υλοποίηση της απόφασης.

2. Η συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 15.000 ευρώ σε υλικά τσιμεντόστρωσης δρόμου, ΔΕΝ γνωρίζουμε αν τελικά απευθυνόταν προς την κοινότητα, όπως είπε ο πρόεδρος κ Πυργιωτάκης, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους  ή αν ήταν προς τον ίδιον προσωπικά, όπως είπε ανεπίσημα σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Αν ήταν δώρο, προς το πρόσωπο του Προέδρου, θα έπρεπε ο κ Πυργιωτάκης, να φέρει το θέμα, εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη και  βεβαίως να εκφράσει την άποψή του πως θα υλοποιηθεί η δωρεά, επιθυμία που σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα γινόταν αποδεκτή.

Η όλη διαδικασία όμως που ακολούθησε ο Πρόεδρος του Τ.Σ Κάτω Χωριού, ήταν παράνομη και καταχρηστική. Δείχνει περιφρόνηση προς το Τοπικό Συμβούλιο και προκαλεί τα αισθήματα των πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε, με αδιαφανείς διαδικασίες, ένα δώρο από επιχειρηματία, με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και προσωπική του εξυπηρέτηση. Έχουμε κάνει προς τον δήμο Ιεράπετρας, ως σύμβουλοι, επανειλημμένα αιτήματα για τσιμεντοστρώσεις δρόμων, χωρίς να υπάρξει καν απάντηση.  ΔΕΝ είναι δυνατόν, να είναι ΠΡΩΤΗ  επιλογή να τσιμεντοστρωθεί ένας δρόμος, που η  ΜΟΝΗ κατοικία που εξυπηρετεί είναι ιδιοκτησίας του Προέδρου!  Είναι σοβαρό και ηθικό ατόπημα.

Καλείται η δημοτική αρχή να λάβει  θέση. Η υπόθεση έχει νομικές παρανομίες που αγγίζουν και τον δήμο Ιεράπετρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τεχνική και Οικονομική). Έχουμε κάνει και στο παρελθόν, επανειλημμένες καταγγελίες για ευνοιοκρατία, για διχαστικές και αυθαίρετες ενέργειες του Προέδρου, που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου και λειτουργούν εις βάρος της κοινότητας. Η στάση του κ Πυργιωτάκη δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα των κατοίκων ούτε τιμά την παράταξη όπου ανήκει.

Γιώργος Τομαδάκης
Αγρότης, κάτοικος Κάτω Χωριού και μέλος του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos