Περιηγητική Λέσχη Σητείας, βασιλόπιτα, γενική συνέλευση
αγιασμός στο νέο χώρο της Περιηγητικής Λέσχης

Η Περιηγητική Λέσχη Σητείας, αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της Σητείας. Μόνο το αεροδρόμιο να εξετάσει κανείς αρκεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το πρωί της Κυριακής (20/1), έγινε η πρώτη γνωριμία με το νέο χώρο της Περιηγητικής στη Παπούρα, ελάχιστα έξω από τη πόλη, όπου έγινε αγιασμός, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στη συνέχεια, κατά τον απολογισμό, ο πρόεδρος της Περιηγητικής Μιχάλης Περάκης αναφέρθηκε στο τελευταίο απόκτημα της Λέσχης, τον χώρο της πάλαι ποτέ Ένωσης, ο οποίος αγοράστηκε από τη Τράπεζα Πειραιώς όπου είχε περάσει (αγροτική τράπεζα), αφού πουλήθηκε το κτίριο στον Τρυπητό.

Περιηγητική Λέσχη Σητείας, βασιλόπιτα, γενική συνέλευση
από την εκδήλωση

Στη συνέχεια ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στις σκέψεις σχετικά με το μέλλον του συγκεκριμένου χώρου, πως και σε τι θα μπορούσε να εξελιχθεί και να αποτελέσει άλλον έναν πόλο ανάπτυξης. Στα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου είναι και μια σειρά εκδόσεων ή επανεκδόσεων που αφορούν τη Σητεία.

Ακόμα έγινε απολογισμός των εκδρομών της Περιηγητικής και τιμήθηκαν άνθρωποι που είχαν βοηθήσει τον φορέα. Τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στη Περιηγητική Λέσχη Σητείας οι Νικολέτα Κοκκινάκη, Ιωάννης Καφετζάκης και Χαρίλαος Βιτσεντζάκης, αναγορευόμενοι σε επίτιμα μέλη του Δ.Σ..

Παρέστησαν, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Λατζανάκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ζερβάκης, Νίκος Κουρουπάκης, Νίκος Καραμανωλάκης, πολλά μέλη αλλά και φίλοι της Λέσχης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos