Από την υπογραφήΠαρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Α/Κ Παπαναστασίου & Συνδετήριοι» προϋπολογισμού 8.070.000 ευρώ. «Είναι το τελευταίο έργο από τα τρία μαζί με την γέφυρα Μπεντεβή αλλά και τις ράμπες της Κνωσού που θα δώσουν λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Απλώς θα διευκρινίσουμε ότι τα έργα εκεί θα ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθούν οι ράμπες της Λ. Κνωσού που κατά την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ θα είναι έτοιμες στο τέλος Νοεμβρίου. Χρόνος περαίωσης του έργου 24 μήνες» τόνισε ο κ. Τσόκας.

Επίσης, υπεγράφησαν δύο ακόμη έργα «Εργασίες Πρασίνου στον Νομό Ηρακλείου του ΒΟΑΚ» και «Εργασίες Πρασίνου στον Νομό Λασιθίου του ΒΟΑΚ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία έργα είναι ενταγμένα στο Ε.Π. Ο.Α.Λ.Α.Α. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα κατά 50% από το Ε.Τ.Π.Α.

1. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α/Κ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΙ»

Το έργο με προϋπολογισμό 8.070.000 ευρώ δημοπρατήθηκε την 17η Απριλίου 2007 στην ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ, με εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση των δημοσίων έργων 3263/2004 (ΦΕΚ 179 Α’) «Μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις» , με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης (‘Αρθρο 7 Π.Δ. 609/85).. Με την με αρ. πρ. Δ1/1529/16-6-2007 απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΕΧΩΔΕ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην εταιρεία «ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.», με έκπτωση 21,996 % και ποσό προσφοράς για την εκτέλεση του έργου 6.294.940,19 Ευρώ, με Φ.Π.Α..

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:
Πλήρης κατασκευή του Α/Κ Παπαναστασίου της παράκαμψης Ηρακλείου που αφορά τις κινήσεις από και προς τα Χανιά.
Κατασκευή γέφυρας (‘Ανω Διάβαση) ανοίγματος 120 μ. και πλάτους 14 μ..
Κατασκευή & βελτίωση των συνδετήριων δρόμων για την σύνδεση του κόμβου με τις οδούς Λ. Κνωσού, Παπαναστασίου και Ερυθραίας.
Κατασκευή Η/Φ στον Α/Κ και στους κλάδους.
Με την κατασκευή του αναφερόμενου Α/Κ ολοκληρώνεται πλήρως το σύμπλεγμα των έργων στην περιοχή Κνωσού – Παπαναστασίου που αφορούσε 3 φάσεις και συγκεκριμένα :

Α’ φάση Κατασκευή κοιλαδο-γέφυρας Μπεντεβή μήκους 227 μ, παραδόθηκε τον Αύγουστο 2004.

Β’ φάση Κατασκευή ραμπών στην λεωφόρο Κνωσού για τις κινήσεις από και προς ‘Αγιο Νικόλαο , παραδίδεται σύντομα.

Γ’ φάση Κατασκευή Α/Κ Παπαναστασίου, από και προς Χανιά.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε κ. Αντώνη Ορφανάκη και του κ. Γιώργου Αγαπάκη Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΑΚ»
Το έργο με προϋπολογισμό 1.020.000 ευρώ δημοπρατήθηκε την 11η Ιανουαρίου 2007 στην ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ, με εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση των δημοσίων έργων 3263/2004 (ΦΕΚ 179 Α’) «Μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις» , με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης (Αρθρο 7 Π.Δ. 609/85). 
Με την με αρ. πρ. Δ1β/ο/2022/15-6-2007 απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΕΧΩΔΕ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην Κ/Ξ «Θ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΜΙΧ. ΤΣΑΛΙΚΗ», με έκπτωση 46,00 % και ποσό προσφοράς για την εκτέλεση του έργου 550.800,01 Ευρώ, με Φ.Π.Α. 
Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η φύτευση και η συντήρηση φυτών με αυτόματο αρδευτικό δίκτυο στα οδικά τμήματα:

Ν.Ε.Ο. από κόμβο Παπαναστασίου – Λινοπεράματα
Ν.Ε.Ο. από Χερσόνησο – Σταλίδα
Ν.Ε.Ο. από Α/Κ Αεροδρομίου – ΚΤΕΟ Ηρακλείου

Συνολικό εμβαδό των επιφανειών που θα φυτευτούν 180.000 τ.μ.
Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του εκπροσώπου της κοινοπραξίας
«Θ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΜΙΧ. ΤΣΑΛΙΚΗ και του κ. Γιώργου Αγαπάκη Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Η φύτευση θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, ενώ η συνολική προθεσμία συντήρησης των φυτών και η περαίωση του έργου είναι είκοσι (20) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

3. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΑΚ»  

Το έργο προυπολογισμού 880.000 ευρώ δημοπρατήθηκε την 5η Φεβρουαρίου 2007 στην ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ, με εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση των δημοσίων έργων 3263/2004 (ΦΕΚ 179 Α’) «Μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις» , με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης (‘Αρθρο 7 Π.Δ. 609/85).
Με την με αρ. πρ. Δ1β/619/28-3-2007 απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΕΧΩΔΕ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στον κ. ΜΙΧ. ΣΤΟΓΙΑΝΝΟ, με έκπτωση 42,00 % και ποσό προσφοράς για την εκτέλεση του έργου 510.400,00 Ευρώ, με Φ.Π.Α. 

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η φύτευση και η συντήρηση φυτών με αυτόματο αρδευτικό δίκτυο στα οδικά τμήματα:

Ν.Ε.Ο. στην περιοχή «γέφυρας Φρουζή»

Ν.Ε.Ο. από Αγιο Νικόλαο – Καλό Χωριό.

Συνολικό εμβαδόν των επιφανειών που θα φυτευτούν 150.000 τ.μ.. 
Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του αναδόχου κ. Μιχάλη Στογιάννου και του κ. Γιώργου Αγαπάκη Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Η φύτευση θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, ενώ η συνολική προθεσμία συντήρησης των φυτών και η περαίωση του έργου είναι είκοσι (20) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Η υλοποίηση και των τριών παραπάνω έργων θα γίνει με την επίβλεψη της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ.

 

Δηλώσεις Γ.Γ.:

Σήμερα υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας η σύμβαση για τον κόμβο της Παπαναστασίου. Είναι προϋπολογισμού 8 εκ ευρώ. Ο χρόνος περαίωσης είναι 24 μήνες. Aφορά την γέφυρα η οποία θα κατασκευαστεί αλλά και τα παράπλευρα έργα που αφορούν τις προσβάσεις. Η γέφυρα θα να ενώσει το βόρειο και νότιο κομμάτι της πόλης, αφήνοντας την εθνική οδό όπως έχει σήμερα. Είναι το τελευταίο έργο από τα τρία μαζί με την γέφυρα Μπεντεβή αλλά και τις ράμπες της Κνωσού που θα δώσουν λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχουμε με τα φανάρια σήμερα , πρόσβαση προς Άγιο Νικόλαο, από Άγιο Νικόλαο προς και από Ρέθυμνο και Χανιά. Χρόνος περαίωσης όπως είπαμε είναι 24 μήνες. Απλώς θα διευκρινίσουμε ότι τα έργα εκεί θα ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθούν οι ράμπες της Λ. Κνωσού που κατά την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ θα είναι έτοιμες στο τέλος Νοεμβρίου.

Παράλληλα και άλλα δύο έργα υπογράφηκαν σήμερα . Είναι το πράσινο στον Νομό Ηρακλείου και το πράσινο στον Νομό Λασιθίου. Αφορά την φύτευση πρασίνου και την συντήρησή του στους δύο αυτούς Νομούς, ύψους 1 εκ. ευρώ και 800 .000 ευρώ αντίστοιχα.

Ερ. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει ταλαιπωρία στην Εθνική οδό;

Απ. Κάθε Δημόσιο έργο δημιουργεί και μια ενόχληση. Αυτό είναι σίγουρο. Για αυτό λέμε, πρώτα τελειώνουμε τις ράμπες για να μπορέσουμε να δώσουμε προσβάσεις και μετά ξεκινάμε το έργο. Είναι φυσικό να δημιουργηθεί μία ενόχληση. Θα γίνει προσπάθεια, όσο το δυνατόν μικρότερη να είναι αυτή η ενόχληση.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos