Σεραφείμ Τσόκας

Περιφειάρχης Κρήτης

Η ανάληψη της Προεδρίας δυο βασικών γεωγραφικών Επιτροπών της C.R.P.M. (της Επιτροπής των νησιών και της Διαμεσογειακής Επιτροπής) από την Κρήτη και την Σικελία αντίστοιχα σηματοδοτεί μια συγκυρία που πρέπει να αξιοποιήσομε εντατικά τόνισε σε χαιρετισμό του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας στην 6η Γενική Συνέλευση του Δικτύου νησιώτικων Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παράλληλα ο κ. Τσόκας επεσήμανε ότι η συγκυρία αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από κοινές προσπάθειες με τις εθνικές αρχές, τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νησιών μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις οργανώσεις των Περιφερειών και των Δικτύων που οι ίδιες έχουν συστήσει προκειμένου να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους.
Ακόμη ο Γ. Γ της Περιφέρειας Κρήτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους στόχους για υλοποίηση μιας δίκαιης πολιτικής συνοχής για τις νησιώτικες περιοχές στη νέα διευρυμένη Ευρώπη και συνόψισε τα όσα επεσήμανε πρόσφατα κατά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των νησιών της C.R.P.M..

  • Η νέα Περιφερειακή Πολιτική να ενισχύει και εκείνες τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν γεωγραφικά μειονεκτήματα
  • Οι περιφέρειες και οι Αυτοδιοικητικές αρχές να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην οικοδόμηση της διευρυμένης Ευρώπης
  • Η Συνεργασία (Διασυνοριακή, Διεθνική, Διαπεριφερειακή) να καθιερωθεί ως παράγοντας που συμβάλλει ουσιαστικά στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos