Καλαντζάκης, Μπαλή, ΜαρκογιαννάκηΜια από τις τέσσερις συναντήσεις αλληλοενημέρωσης σε επίπεδο Κρήτης, με τον γενικότερο τίτλο «Μιλάμε ανοιχτά», που προκάλεσαν οι διοικούντες το ΠΕΣΥΠ, πλέον ΔΥΠΕ Κρήτης, έγινε την Πέμπτη (7/4) στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, στον Αγιο Νικόλαο.

Σ’ αυτή την συνάντηση που κράτησε πάνω από 7 ώρες, ο πρόεδρος κ. Καλαντζάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Κεφαλογιάννης, άκουσαν τους δημάρχους του νομού Λασιθίου, τους διοικητές των τεσσάρων νοσοκομείων, όσο και του Θεραπευτηρίου και της Παιδόπολης Νεάπολης, αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου της Υγείας.

Οι δήμαρχοι, πιστοί στη λογική του διαίρει και βασίλευε, ως συνήθως, απαίτησαν αναβάθμιση των νοσοκομείων τους, έδρες του ΕΚΑΒ αδιαφορώντας για άλλα πολύ σημαντικότερα θέματα. Οι διοικητές των νοσοκομείων, εξέθεσαν την σημερινή πραγματικότητα, όσο και οι δύο πρόεδροι των προνοιακών ιδρυμάτων.

ΑκροατήριοΣε γενικές γραμμές, η πολιτική της ΔΥΠΕΚ, είναι πλέον, αφού γίνουν κάποιες αλλαγές να προωθηθούν πολιτικές συνεργασίας ανάμεσα στα νοσοκομεία, για να μειωθεί κατά το δυνατόν η κίνηση ασθενών ανάμεσα στους ομούς.

Όσα ακούστηκαν ήσαν ενδιαφέροντα, όπως και τα περί του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα ισχύσει, αλλά όπως καταλάβαμε, οι πόροι θα χρησιμοποιούνται με φειδώ, με την πρακτική των λογικών προτεραιοτήτων, αφού είναι περιορισένοι.

Στη συνεδρίαση, παρέστησαν εκτός των διοικούντων την ΔΥΠΕ Κρήτης, οι διοικητές των Νοσοκομείων του νομού αλλά και του Θεραπευτηρίου και της Παιδόπολης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ, ο Βουλευτής κ. Πλακιωτάκης, ο πολιτευτής κ. Πευκιανάκης, οι δήμαρχοι Σητείας, Αγίου Νκολάου, Ιεράπετρας, Ιτάνου, Λεύκης και Μακρύ Γιαλού, συνδικαλιστικά στελέχη και πολίτες.
Εντύπωση προκάλεσε, η εκπροσώπηση σε μια τέτοια εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, η οποία έστειλε έναν νομαρχιακό σύμβολο, της ΤΕΔΚ Λασιθίου, που δεν έστειλε κανέναν, αλλά και του Δήμου Νεάπολης, τον οποίο εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πλακιωτάκης, Σπαθαράκης, ΚεφαλογιάννηςΗ οργάνωση και φιλοξνία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, υποδειγματική τόσο από την πρόεδρο, αλλά ιδιαίτερα από το προσωπικό του ιδρύματος.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η πρόεδρος του Θεραπευτηρίου κ. Μπαλή, ξενάγησε τους προσκεκλημένους στα ενδότερα του ιδρύματος.

Διβάστε επίσης:
Εισήγηση Κεφαλογιάννη.
Εισήγηση Μαρκογιαννάκη.
Εισήγηση Πευκιανάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos