Γιάννης Πλακιωτάκης

Βουλευτής Λασιθίου

Τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισκέφθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της καταβολής των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Λασιθίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε από τον Οργανισμό η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπεβλήθησαν 21.536 αιτήσεις για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
Μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί το 75% της επιδότησης σε 20.328 παραγωγούς.

Εκκρεμεί ο έλεγχος στο δείγμα του 5% δηλαδή σε 1,154 δικαιούχους.
Σε ότ αφορά το δείγμα, από το καλοκαίρι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ζητήσει με έγγραφο του από τις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης να μεριμνήσουν έτσι ώστε οι έλεγχοι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους δικαιούχους. Για τον ίδιο λόγο ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ώστε να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα στο Νομό Λασιθίου έχουν ολοκληρωθεί 359 έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μόλις 105 από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας. Η δε σύμβαση έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους έκτακτους λήγει στις 15 Μαρτίου και ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την υπογραφή νέας σύμβασης αίτημα που εξετάζεται.
Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιταχυνθούν οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε αφ’ ενός να πληρωθούν οι δικαιούχοι του δείγματος και αφετέρου να εξοφληθούν με το υπολειπόμενοι 25% οι υπόλοιποι παραγωγοί κάτι που δεν επιτρέπεται μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos