Πλοίο ασφαλείας σε Σούδα και Ηράκλειο ζητά η Περιφέρεια
πλοίο ασφαλείας από Ηράκλειο και Σούδα

Την ενεργοποίηση άμεσα όλων των νόμιμων διαδικασιών για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας από και προς την Κρήτη, στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων, ζητεί από την Κυβέρνηση

με νέα επείγουσα επιστολή του που απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Αρναουτάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που κοινοποιείται στου Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και βουλευτές Κρήτης, επισημαίνει ότι από την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ οξύνονται τα προβλήματα καθώς στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού Ηρακλείου και Σούδας παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία εγκαίρως θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης στην Κυβέρνηση αναφέρει: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με νέα απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι ναυτικοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για δύο ακόμα εικοσιτετράωρα.  Από τη συνέχιση των, εν λόγω, απεργιακών κινητοποιήσεων εντείνονται και οξύνονται τα προβλήματα, αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών και βεβαίως και με τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών πρώτης ανάγκης για την Κρήτη.

Σημειώνουμε, ότι ήδη στην Κρήτη, στα δύο βασικά λιμάνια του νησιού (Ηράκλειο και Σούδα) παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία, εγκαίρως, θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.

Με σεβασμό στον αγώνα που διεξάγουν τα μέλη της ΠΝΟ, αλλά και αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παραγωγών του νησιού μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αλλοίωσης των προϊόντων τους, σας ζητούμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενεργοποιηθούν εγκαίρως όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για να ξεκινήσει η δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας από και προς την Κρήτη».

Παράλληλα με την επιστολή ο Περιφερειάρχης είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουρουμπλή για το ίδιο θέμα, ενώ σε δηλώσεις του στην Περιφέρεια πριν από λίγο στα ΜΜΕ ανέφερε:

«Μετά την συνέχιση της απεργίας από τον ΠΝΟ εμείς ζητούμε από τον Υπουργό να μπει το πλοίο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση για τα νησιά μας.  Έχω επικοινωνήσει με τους Περιφερειάρχες της νησιωτικής Ελλάδας και πρέπει επιτέλους να μπει το πλοίο ασφαλείας.  Μπορεί να έφυγε χθες ένα πλοίο αλλά δεν ήταν το πλοίο ασφαλείας και πρέπει στην Κρήτη να υπάρχει πλοίο ασφαλείας και από το Ηράκλειο και από την Σούδα. Υπάρχουν πάνω από 100 φορτηγά και στην Σούδα και στο Ηράκλειο και εμείς ζητούμε να φύγουν τα εμπορεύματα αλλά και να μπορούν να έρθουν προϊόντα-εμπορεύματα,  και επιβάτες από την ηπειρωτική Ελλάδα.  Ήδη έχουμε επικοινωνία με πολλές επιχειρήσεις που μας κάνουν γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα στο νησί, σε σούπερ μάρκετ, σε κρέατα και μια σειρά άλλων αγαθών. Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση, ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής με τον οποίο μίλησα, μετά και την χθεσινή συνάντηση που είχαμε, θεωρώ ότι σήμερα πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση για πλοία ασφαλείας σε όλο το νησιωτικό χώρο».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos