Πνιγόμαστε δίπλα στη θάλασσα
Μάλια …..

Πνιγόμαστε δίπλα στη θάλασσα. Κυριολεκτικά. Ότι είδαμε και πάλι από τα Μάλια μέχρι σχεδόν στις Γούβες φαίνεται να ξεκουνούν κανέναν. Τη μια είχαμε το χαλάζι από Σίσι μέχρι Μάλια, τώρα οι πλημύρες. Το βουνό κατεβάζει στη θάλασσα. Και ουδείς προσπαθεί να προβλέψει, να προστατέψει, να προφυλάξει.

Είδαμε καταρράκτες μεγέθους στο πλάι του νέου ΒΟΑΚ, και το κέντρο των Μαλίων πλημμυρισμένο. Ανθρώπους στις σκεπές και άλλα τέτοια….

Πνιγόμαστε δίπλα στη θάλασσα
Μάλια, 325 χιλιοστά νερού σε μια μέρα, 363 από όταν άρχισε χθες η βροχόπτωση

…..αλλά δεν φροντίσαμε να αναπληρώσουμε τη βλάστηση, να αφήσουμε ανοικτά τα ρέματα, να σεβαστούμε τη φύση, αλλά και να προειδοποιήσουμε. Που είναι η πολιτική προστασία, το 112 και άλλα μέσα;;;;

Όλο το παραλιακό μέτωπο από Σίσι έως Γούρνες, υποφέρει πολλά. Ομάδα της ΕΜΑΚ στη Χερσόνησο, στις Γούρνες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα. Δίπλα στη νέα εθνική οδό είδαν τα σπίτια τους να πλημυρίζουν.

Μετά το χαλάζι στη περιοχή, ζήσαμε τη περίπτωση του Καρτερού και τώρα και πάλι πλήττεται ο δήμος Χερσονήσου. Οι ζημιές τεράστιες, για την ώρα αν δεν πάψουν τα καιρικά φαινόμενα απροσδιόριστες. Οι δήμοι πρέπει να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πνιγόμαστε δίπλα στη θάλασσα
το αποτέλεσμα …

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του Δήμου Χερσονήσου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και το Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, παρουσία και του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Μανόλη Παραβολιδάκη, έκανε αυτοψία σε Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο, Ανάληψη,

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos