Πολάκης, Θραψανιώτης, Χάνι, Μαυρομάτη
Πολάκης, Θραψανιώτης, Χάνι, Μαυρομάτη

Τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου επισκέφτηκε τη Δευτέρα (13/6) ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στην Ιεράπετρα, αρχικά είδε τον δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, για να επισκεφτεί στη συνέχεια το νοσοκομείο όπου έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από μερίδα των παρευρισκόμενων. Παρουσία του βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη και της νέας διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης, Μαυρομάτη και Γιακουμάκη, καθώς και του νέου διοικητή, Γιώργου Αρακαδάκη, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε με εργαζόμενους και γιατρούς για τη κατάσταση του νοσοκομείου και τις προθέσεις του Υπουργείου.

Το απόγευμα ο υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου συναντήθηκε με τη προσωρινή διοίκηση και είδε κάποιες από τις νέες πτέρυγες του κτιρίου. Ακολούθησε συνάντηση με εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου, όπου του τέθηκαν μια σειρά προβλήματα και θέματα, ειδικά για τη στελέχωση του ιδρύματος.

γιατροί και προσωπικό εκθέτουν προβλήματα στον αναπληρωτή υπουργό υγείας
γιατροί και προσωπικό εκθέτουν προβλήματα στον αναπληρωτή υπουργό υγείας

Ανακεφαλαιώνοντας ο υπουργός και αφού του είχε τεθεί και πάλι από τους γιατρούς το αίτημα της κακής εξυπηρέτησης μέσα από τα τέσσερα νοσοκομεία, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι είτε μας αρέσει είτε όχι η τρέχουσα κατάσταση έχει αναδείξει το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ως το νοσοκομείο που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος, οπότε θα ενισχυθεί περαιτέρω με τη προοπτική επίσης να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν συγκεκριμένες δομές στα άλλα νοσοκομεία. Για το λόγο αυτό υποσχέθηκε αριθμό προσλήψεων, γιατρών, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού το επόμενο χρονικό διάστημα. Για το νοσοκομείο Νεάπολης, είπε ότι ολοκληρώνεται η αλλαγή στον οργανισμό και θα προχωρήσει το κέντρο αποκατάστασης.

από την "υποδοχή" του Υπουργού
από την “υποδοχή” του Υπουργού

Δείτε τι είπε στην απάντηση του ο Π. Πολάκης:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos