πολιτική προστασία στα σχολεία της Κρήτης
από την ενημερωτική ημερίδα

Είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πολιτική προστασία στα σχολεία της Κρήτης, επεσήμαναν χθες οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν για άλλη μια φορά μαζικά στη διοργάνωση που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Κρήτης με επίκεντρο την πρόληψη στα σχολεία της Κρήτης.  

Το Πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων αφορά την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων και υλοποιείται με κοινή πρωτοβουλία από τις Αντιπεριφέρειες Πολιτικής Προστασίας, Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και τις Αντιπεριφέρειες Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, μαζί με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νησιού, τις κατά τόπους Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Ερυθρό Σταυρό και τον ΟΑΣΠ (Χανιά-Ρέθυμνο), με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πολιτικής προστασίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε η Τρίτη ημερίδα στο 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ. Τερζάκη. Οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης, μιλώντας για την πρωτοβουλία και την πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και την διάθεση τους να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, στοιχείο που δίνει την αφορμή να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου οι ημερίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τον Ερυθρό Σταυρό. Στη διάρκεια της ενημέρωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε θέματα Σχεδιασμού εκτάκτων καταστάσεων, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σε θέματα αντιμετώπισης τραυματισμών και πρώτων βοηθειών.

Οι ημερίδες στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και στο Ρέθυμνο στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως εξήγησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Τζανοκωστάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos