Θραψανιώτης, Θεοτοκάς, Καλαντζάκης, Μιχαλάκης
Θραψανιώτης, Θεοτοκάς, Καλαντζάκης, Μιχαλάκης

Άκαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια τόσο του βουλευτή Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α, Μανώλη Θραψανιώτη, όσο και του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη να πεισθεί η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να εφαρμόσει τη σχετική διάταξη για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών όπως της Π.Ν.Ο. που συνεχίζεται, για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Παρά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τα ψηφίσματα συμπαράστασης των φορέων και τις πιέσεις από δήμαρχο, βουλευτή αλλά και τον κ. Μιχαλάκη, πρόεδρο των λαϊκών αγορών, ο Γ.Γ. περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Υπουργό Θ. Δρίτσα, λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα ότι η ρύθμιση αυτή ανήκει σε άλλη κυβέρνηση, δεν πάρθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ουσιαστικά όμως η πολιτική ηγεσία φοβάται να την εφαρμόσει για να μην μεγεθύνει το μέτωπο με την ΠΝΟ, όταν έχει πλέον όλο τον κόσμο απέναντι της.

Έτσι για άλλη μια φορά, τα γεωργικά προϊόντα της Κρήτης, μένουν αποκλεισμένα στο νησί προς ζημίαν όλων των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας.

ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης έδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση στη δημοσιότητα:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/1/2016 στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Γ. Γ. κ. Θεοτοκά, τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλατζάκη και τον κ. Μιχαλάκη, πρόεδρο των λαϊκών αγορών,  με θέμα τις απεργίες της Π.Ν.Ο.

Ο κ. Καλατζάκης ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση στη διάθεση των πρωίμων κηπευτικών της Ιεράπετρας, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τα  τεράστια προβλήματα που  θα δημιουργηθούν από τυχόν επαναλαμβανόμενες απεργίες και ζήτησε την επιβολή «Πλοίου Ασφαλείας».

Ο κ. Θραψανιώτης  συμμεριζόμενος την αγωνία των αγροτών για τον κίνδυνο να χαθούν και άλλες αγορές, οι οποίες θα προστεθούν στη ήδη χαμένη αγορά της Ρωσίας λόγο του εμπάργκο, και οι οποίες θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν τόνισε ότι η ηγεσία της Π.Ν.Ο είναι ανάγκη να κατανοήσει το πρόβλημα και στα πλαίσια της υπεράσπισης του ιερού δικαιώματος της απεργίας, να βρεθεί λύση, ώστε να μη καταστραφούν οι αγρότες της Κρήτης και των υπολοίπων νησιωτικών περιοχών.

Ο Γ. Γ. κ. Θεοτοκάς παρέλαβε φάκελο με τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καλατζάκη, διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την αγανάκτηση που αποτυπώθηκε στη σημερινή συζήτηση και στον Υπουργό κ. Δρίτσα και ότι θα συμβάλει στο διάλογο με την Π.Ν.Ο. ώστε να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενες  48ωρες απεργίες, οι οποίες θα δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στη διάθεση των πρωίμων κηπευτικών της Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos