Προβλήματα στη λειτουργία των Επιτροπών που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Γονέων-Κηδεμόνων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης  σας δημοσιοποιεί την παρούσα έγγραφη διαμαρτυρία για μια σειρά από παρατυπίες που έχουμε διαπιστώσει στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, στις οποίες συμμετέχουν εκλεγμένα μέλη των Ενώσεων Γονέων σε διάφορους Δήμους του νησιού μας.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν δίνεται στους εκλεγμένους γονείς έγκαιρα ή και καθόλου η εισήγηση και η θεματολογία της συνεδρίασης.
  • Δεν ενσωματώνονται στα θέματα, τα αιτήματα που βάζουν οι γονείς.
  • Δεν γίνεται σαφής καταγραφή της άποψης και της τελικής ψήφου των εκπροσώπων μας και του συνόλου των μελών των Επιτροπών.
  • Δεν γίνεται έγκαιρη ειδοποίηση των μελών των επιτροπών ώστε να έχουν χρόνο προετοιμασίας.
  • Τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης δεν παρουσιάζονται και δεν υπογράφονται από τα μέλη των Επιτροπών σε κάθε επόμενη συνεδρίαση.

Πρόσφατα μάλιστα με την έξαρση της πανδημίας, οι συνεδριάσεις γίνονταν διαδικτυακά και εντοπίσαμε ότι τα προβλήματα που προαναφέραμε, οξύνθηκαν περεταίρω. Έχουμε ακόμα και καταγγελίες σε ορισμένες περιπτώσεις ότι οι επιτροπές συνεδρίασαν χωρίς να γίνει καμία ειδοποίηση των εκπροσώπων μας και πήραν αποφάσεις που ανέβηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις οποίες φαίνεται πως μέλη μας (που δεν ειδοποιήθηκαν και δεν συμμετείχαν) έχουν ψηφίσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σας ανακοινώνουμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, όσο οι επιτροπές παραβλέπουν εσκεμμένα ή μη την ουσιαστική συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των γονέων.  

Σας καλούμε άμεσα να λύσετε τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα, όπου έχουν προκύψει.

11/6/2020

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos