προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Συνεχίζονται δυστυχώς τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, με αποτέλεσμα η λειτουργία του και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες να παρουσιάζουν μεγάλα κενά και προβλήματα.

Για το μήνα Αύγουστο, που ο πληθυσμός της περιοχής έχει τριπλασιαστεί, στο ΓΝΑΝ 6 ημέρες από τις 31 δεν εφημερεύει γενικός χειρουργός και αναισθησιολόγος.

Υπήρξαν περιπτώσεις που λόγω μη εφημερίας χειρουργού και αναισθησιολόγου χειρουργικά περιστατικά διακομίστηκαν και παραπέμφθηκαν από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σε άλλα Νοσοκομεία, ένα εκ των οποίων χειρουργήθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας . 

Ακόμη, σε μια εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση ιατροί του ΓΝΑΝ μετέβησαν για έκτακτο χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου χωρίς να εφημερεύουν.

Επίσης, ασθενείς με θλαστικά τραύματα παραπέμφθηκαν στο Κ.Υ. Νεάπολης για συρραφή. Ίδιες καταστάσεις αναμένεται να επαναληφθούν  το επόμενο και το μεθεπόμενο Σάββατο 24 και 31 Αυγούστου που δεν εφημερεύει γεν.

Χειρουργός και αναισθησιολόγος και 6 ημέρες το μήνα Σεπτέμβριο. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο  στο επόμενο διάστημα με την αποχώρηση  λόγω συνταξιοδότησης ενός γεν. Χειρουργού και ενός αναισθησιολόγου, ενώ δεν έχουν προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις στις ειδικότητες αυτές.

Ακόμη μεγάλα προβληματα υπάρχουν και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες και στο νοσηλευτικό προσωπικό (τραυματιοφορείς, νοσηλευτικά τμήματα) όπως επίσης στο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και στις υποστηρικές υπηρεσίες. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν αποχωρήσει 10 εργαζόμενοι και το επόμενο διάστημα αναμένονται τουλάχιστον άλλες 5 αποχωρήσεις.

 Αν δεν υπάρξει έντονη και συντονισμένη αντίδραση από την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας για τη διεκδίκηση άμεσων προσλήψεων (όπως έγινε πέρυσι) οι συνθήκες θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για αύξηση των χρηματοδοτήσεων του Νοσοκομείου, για βελτίωση του εξοπλισμού και των υποδομών του ΓΝΑΝ, για ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών μας και των δώρων, για ασφαλιστική ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για διατήρηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ – ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos