Προκαταρκτική Μελέτη Αστικής Οδού εντός οικισμού Ίστρον
η περιοχή παρέμβασης εντός του οικισμού Ίστρον

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ ΑΕ της 18/09/2018 εγκρίθηκε μεταξύ άλλων η Προκαταρκτική Μελέτη Αστικής Οδού εντός οικισμού Ίστρον –Μελέτη Ισόπεδων Κόμβων. Η μελέτη διατύπωσε δύο εναλλακτικές προτάσεις από τις οποίες επιλέχθηκε η πρώτη, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης του ΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, σε μήκος περίπου 2 χλμ σε όλο το μήκος του αστικού ιστού του οικισμού Ίστρον, προτείνεται ο δομικός διαχωρισμός των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, πρόβλεψη λωρίδων στάθμευσης, κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν και πρόβλεψη ποδηλατόδρομου στη νότια πλευρά του οικισμού.

Με την παρέμβαση αυτή αξιοποιείται πλήρως όλος ο διατιθέμενος χώρος μεταξύ των γραμμών απαλλοτρίωσης.

Ταυτόχρονα προτείνονται τέσσερις κυκλικοί κόμβοι  για την εξυπηρέτηση των βασικών οδικών αξόνων αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναστροφών που θα είναι πλέον απαραίτητες λόγω της κεντρικής νησίδας που θα κατασκευαστεί.

Με την παραπάνω πρόταση εξασφαλίζεται η αύξηση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού, αλλά και η γενικότερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της κατασκευής πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.

Μετά την έγκριση της Προκαταρκτικής Μελέτης θα ακολουθήσει η εκπόνηση της Οριστικής και της Περιβαλλοντικής μελέτης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ

Υ.Γ.
Ζητήσαμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Αγαπάκη το σχέδιο που εγκρίθηκε για να το δημοσιοποιήσουμε προς ενημέρωση των κατοίκων του Καλού Χωριού. Η απάντηση του: Πνίγομαι, τώρα δεν μπορώ, σιγά μη κάθομαι να κάνω pdf τα σχέδια ….. Στο ερώτημα μας, μα δεν τα έχετε ήδη ηλεκτρονικά, επί ποίων σχεδίων στηρίχτηκε η απόφαση και κατ’ επέκταση το δελτίο τύπου; άρχισε να λέει διάφορα, οπότε εκεί κλείσαμε το τηλέφωνο.

… πέρα από το γεγονός ότι τελικά η υπάρχουσα “λύση” για το πέρασμα του ΒΟΑΚ μέσα από τον οικισμό, μάλλον μονιμοποιείται τεχνηέντως. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos