Άποψη από ψηλά

Λάστρος

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου «Η Αναγέννησις» προκηρύσσει Διαγωνισμό Λογοτεχνίας με σκοπό την ανάδειξη της ντοπιολαλιάς της Ανατολικής Κρήτης.
ΘΕΜΑ: «Γιατί πρέπει να είμαι περήφανος που είμαι Κρητικός» Με αυτό το θέμα, οι ενδιαφερόμενοι θα διαγωνιστούν στα παρακάτω είδη λόγου:

1. Μαντινιάδα (1 μόνο αυτοτελές δίστιχο δεκαπεντασύλλαβο με ολοκληρωμένο νόημα).
2. Σύντομη ρίμα (ποίημα στη ντοπιολαλιά σε δίστιχα δεκαπεντασύλλαβα – έως 12 δίστιχα το κάθε κείμενο).
3. Σύντομο διήγημα (στη ντοπιολαλιά – έως 4 δακτυλογραφημένες σελίδες).

Όροι συμμετοχής

1. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε όλα τα είδη, από μια φορά στο κάθε είδος (εκτός από τη Μαντινιάδα, που μπορεί να συμμετέχει με δύο διαφορετικές και αυτοτελείς μαντινιάδες).
2. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν σε χωριστούς φακέλους για κάθε είδος τα έργα τους στη διεύθυνση: Σακκαδονικολάκη Ασπασία(Γραμματέας) (για το διαγωνισμό Λογοτεχνίας) Πάροδος Γρ. Μουτσάκη 8 Τ.Κ.72200 Ιεράπετρα
3. Στον κάθε φάκελο πρέπει να περιέχονται: Α) Το έργο σε 4 αντίγραφα Β)Ένας μικρότερος φάκελος, όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος και μέσα τα παρακάτω στοιχεία: ψευδώνυμο, επώνυμο, όνομα, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο.
4. Όσοι συμμετέχουν στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, υποχρεούνται να γράψουν την ημερομηνία γέννησης δίπλα στο ψευδώνυμο σε κάθε αντίγραφο.
5. Το έργο πρέπει να είναι: Α) Αδημοσίευτο Β) Δακτυλογραφημένο Γ) Να υπογράφεται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη (εκτός από τους συμμετέχοντες στην κατηγορία κάτω των 18 ετών που πρέπει να αναγράφουν και την ημερομηνία γέννησης).
6. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 12 Ιουλίου 2008.
7. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φροντίσουν να κρατήσουν δικά τους αντίγραφα (τα σταλθέντα δεν θα επιστραφούν).

Θα βοηθούσε πολύ το έργο μας, αν μας στείλετε τα έργα σας και σε C.D.-Rom σε κείμενο Word, μέσα στο φάκελο με τα κείμενα, χωρίς καμία ένδειξη παρά μόνο το ψευδώνυμο.

Ευχαριστούμε.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» (στην οποία θα παρουσιαστούν τα βραβευμένα έργα) στο χωριό μας τον Αύγουστο. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τις εφημερίδες.
2. Στην κάθε κατηγορία δίδεται ένα (1) μόνο Βραβείο και μια (1) Τιμητική Διάκριση.
3. Στο κάθε Βραβείο δίδεται συμβολικά το ποσό των 300€.
4. Ένα (1) Ειδικό Βραβείο (επίσης των 300€) για έργα που θα σταλούν από νέους κάτω των 18 ετών, σε οποιοδήποτε είδος.
5. Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν.

Τα βραβεία δίδονται υπό την ευγενική χορηγία του Δρ. Ιατρού χειρουργού από τη Νέα Υόρκη κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου Ph.D.

Πληροφορίες: για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σουρέα Τζίνα στα τηλέφωνα 6978361081 και 6977619199.

Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»,
Λάστρος 29/06/2008

Print Friendly, PDF & Email

Από manos