Προσαιγιάλωση της μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης
Η πόντιση έγινε στον κόλπο της Κισσάμου και η προσαιγιάλωση στην περιοχή Πλακάλωνα

Την διαδικασία προσαιγιάλωσης του καλωδίου της «μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης» της Κρήτης παρακολούθησε στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης. «Είναι μια ιστορική μέρα για την Κρήτη. Κόποι πολλών χρόνων και διεκδικήσεις όλων μας δικαιώνονται.  Έρχεται το καλώδιο από την Πελοπόννησο, προχωρεί το έργο και θέλουμε παράλληλα να έχουμε και μια μείωση του ρεύματος για τους κατοίκους της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Η πόντιση έγινε στον κόλπο της Κισάμου και η προσαιγιάλωση στην περιοχή Πλακάλωνα. Όπως εξήγησαν οι τεχνικοί υπεύθυνοι το καλώδιο είναι μήκους 135 χιλιομέτρων και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί την καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος που βρίσκεται στο μεγαλύτερο βάθος, αφού φτάνει περίπου τα 1.000 μέτρα.

Στην επίσκεψη μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο οποίος δήλωσε πως «ξεκινά μια νέα εποχή αφού ποντίζεται το πρώτο από μια σειρά καλωδίων που θα διασφαλίσουν τον ενεργειακό μας σχεδιασμό». Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης , ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, αντιδήμαρχοι των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου και η Γενική διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Δοξάκη.

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos