afisa gynaikonΠρόγραμμα για όλες τις άνεργες γυναίκες ηλικίας από 18 έως 60 ετών που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ξεκινά ε το σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «¶ρση του Οικονομικού Αποκλεισμού για τις Γυναίκες και Προώθηση της Γυναικείας Απασχόλησης στο νόμο Λασιθίου»
Το σχέδιο περιλαμβάνει, συμβουλευτικές δράσεις, κατάρτιση και προώθηση της εγασίας. Ειδικότερα οι συμβουλευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση, την πληροφόρηση και την εμψύχωση των γυναικών που θα συμμετέχουν.
 
Οι συνεδρίες της Συμβουλευτικής θα διαρκέσουν έχρι το τέλος της όλης παρέμβασης και είναι υποχρεωτικές για όλους τους ωφελούμενους των οποίων ο αριθμός δε θα ξεπεράσει του 90. Φορέας υλοποίησης της Συμβουλευτικής δράσης είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Λασιθίου.
 
Όσν αφορά την Κατάρτιση θα πραγματοποιηθούν οκτώ προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας, ώστε οι ωφελούμενες να είναι σε θέση να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν θέσεις απασχόλησης.
 
Τα θεματικά αντικείμενα
 
Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν από Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Στις δράσεις κατάρτισης θα συμμετέχουν 80 ωφελούμενες, ενώ τα θεματικά αντικείμενα αφορούν:
  • Χρήση Η/Υ και INTERNET 
  • Παραδοσιακή αρτοποιία και ζαχαροπλαστική 
  • Οργάνωση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων 
  • Σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων 
  • Στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων 
  • Τυποποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων

Για την προώθηση της εργασίας που αποτελεί και τον τελικό στόχο του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν δράσεις επιδότησης της Απασχόλησης. Έμφαση θα δοθεί στην επιδότηση της αυτοαπασχόλησης, ενώ προβλέπεται επιδότηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας καθώς και επιδότηση νέων μορφών απασχόλησης, για συνολικά 81 ωφελούμενες γυναίκες.

Ημερίδες ενημέρωσης

Πέντε ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση των γυναικών και των επιχειρηματιών που θέλουν να προσλάβουν γυναίκες μέσω του προγράμματος, θα γίνουν σε όλο το νομό. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο της Νεάπολης στις 17:30 το απόγευμα. Η δεύτερη στις 2 Δεκεμβρίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου στις 17:30 το απόγευμα. Συνέχεια έχει ο δήμος Ιεράπετρας, όπου η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα. Στις 9 Δεκεμβρίου σειρά έχει η ενημέρωση στη Σητεία, στις 17:30 στην αίθουσα του Πολύκεντρου. Η τελευταία ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στον ¶γιο Νικόλαο στο κινηματοθέατρο Rex τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 18:30.

Προϋποθέσεις ένταξης

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής των ωφελουμένων στο Σχέδιο Δράσης αποτελεί το να είναι άνεργες, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από τις 5 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες θα δίνονται στο Φορέα Συμβουλευτικής του Σχεδίου που είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Επίσης μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το Σχέδιο που χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο, θα υλοποιηθεί από Ομάδα Συνεργαζόμενων Φορέων με Συντονιστή Φορέα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos