Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου
από τη τελετή

Τη Παρασκευή (3/1) το πρωί κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, στον χώρο του διοικητηρίου, υπό τις ευλογίες των Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου και Ιεραπύτνης και Σητείας.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, Σητείας κ. Γεώργ. Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχοι κ. Τζιράκης και κ. Χρ. Χατζημαρκάκη ως εκπρόσωποι των Δημάρχων Οροπεδίου και Ιεράπετρας αντίστοιχα, ο Ανώτερος Διοικητής της Φρουράς του Νομού Λασιθίου και Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Αντισμήναρχος κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Μιχ. Βασιλάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Μετά την κοπή της πίτας και τις ευχές των μητροπολιτών κάλαντα και Παραδοσιακά τραγούδια του δωδεκαημέρου, έψαλλαν παιδιά και μέλη της χορωδίας της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου.

Χαιρέτισαν και ευχήθηκαν, ο βουλευτής, ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Από τη πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για την αναγκαιότητα υλοποίησης των μεγάλων έργων με πρώτο τον βόρειο οδικό άξονα από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και ανακοίνωσε την υπογραφή εντός των επόμενων ημερών δυο μεγάλων έργων:

Της εγκατάστασης του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Σητεία ύψους 20 εκ. Ευρώ και του βιολογικού καθαρισμού Μακρύ Γιαλού 14 εκ. ευρώ. Παράλληλα τόνισε ότι θα προχωρήσει ο περιφερειακός δρόμος της Ελούντας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά παρεμβάσεων που έχουν σχέση με το οδικό δίκτυο όπως τα 7 εκατομμύρια που θα διατεθούν για το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο νομό Λασιθίου από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε 452 επικίνδυνα σημεία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos