Eθνικής AντίστασηΗ 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί (άρθρο 4, παραγ. του ν. 2703/1999), ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Eθνικής Aντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
 
Η Νομαρχιακή Αυτδιοίκηση Λασιθίου, συμμετέχοντας κα αυτή στον εορτασμό έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη 9 Μαΐου τις ακόλουθες εκδηλώσεις.
 
 
Πρόγραμμα Εορτασμού της ημέρας λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
  • Γενικό σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου. 
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής. 
  • 10.00 π.μ. Θα ψαλεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου και στη συνέχεια θα γίνει ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο κ. Στέφανο Σταυρακάκη, καθηγητή του Β΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου
  • Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα γίνει στο χώρο μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, τους Βουλευτές Λασιθίου, τον Νομάρχη Λασιθίου, τις Στρατιωτικές Αρχές, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τα Πολιτικά Κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής και τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς κι από εκπροσώπους νομικών προσώπων ή άλλων φορέων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos