παρουσίαση  της πρότασης για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της  Νεάπολης
παρουσίαση της πρότασης για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Νεάπολης

«Θεωρούμε ότι οι κάτοικοι της Νεάπολης δύναται να αντιληφθούν ότι , παρά το δύσκολο τοπίο που έχει διαμορφωθεί σήμερα: σε οικονομικό, διοικητικό και πολιτικό επίπεδο, η νέα Δημοτική Αρχή, μέσα από ένα προσεκτικό σχεδιασμό θέλει και θα κάνει πράξη

-εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες – τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει, ώστε στο τέλος  της πενταετίας η εν λόγω Δημοτική κοινότητα να έχει ανάλογα του σημαντικού ιστορικού της «φορτίου»  έργα, τα οποία θα της δώσουν την ώθηση εκείνη που πρέπει ώστε να αποτελέσει ένα εναλλακτικό τουριστικό πόλο στο εσωτερικό του Δήμου Αγίου Νικολάου» !

Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παρουσίαση  της πρότασης για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της  Νεάπολης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της  Δημοτικής Κοινότητας παρουσία του Δημάρχου, αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ, της ειδικής συμβούλου του Δήμου κ. Ίρις Περουλιού – Σεργάκη, η οποία έχει αναλάβει την σύνταξη της μελέτης, μηχανικών, εκπροσώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας,  φορέων και πολιτών της περιοχής.

Με αφορμή την ανταλλαγή ενός γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε ο κ. Ζερβός σε δηλώσεις του, έκανε γνωστό ότι η παρουσίαση της μελέτης για την διαμόρφωση- αρχικά της πλατείας Βερντέν, αποτελεί το πρώτο έργο που εντάσσεται στην λογική αναμόρφωσης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Νεάπολης.

Σε βάθος χρόνου,όπως έκανε γνωστό, με αφορμή την προκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού  Ιδεών, για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας,  μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, αναμένεται να υπάρξει μια ουσιαστική αναμόρφωση και του ιστορικού κέντρου με καίριες παρεμβάσεις.

Ξεκινάμε από το ιστορικό κέντρο , εξήγησε -τους «δρόμους του νερού και της θρησκείας», που καταλήγουν στην πλατεία της Νεάπολης, συνεχίζοντας με την παρέμβαση στην περιοχή όπου βρίσκεται η μονή  Φραρό- ένα μνημείο το οποίο ζητούν να επισκεφθούν δεκάδες Ευρωπαίοι (Μονή από την οποία ξεκίνησε ο Πάπας  Αλέξανδρος ο Ε΄). Ήδη –επεσήμανε-  εξετάζουμε σειρά παρεμβάσεων για την σύνδεσης των γειτονικών Δ.Δ ( Βουλισμένη, Λατσίαδα, Χουμεριάκο, Λίμνες κ.α) με στόχο την ανάδειξη -ιστορικών, φυσιολατρικών διαδρομών που αξίζει και πρέπει να γίνουν γνωστές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos