Πρώτη νύχτα στις σκηνές και συνεχείς σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι
συνεχείς δονήσεις και συνεχείς οι καταρρεύσεις στα ήδη πληγωμένα κτίρια

Πολλοί από τους κατοίκους από το Αρκαλοχώρι και την γύρω περιοχή πέρασαν τη νύχτα στις σκηνές που έχει στήσει ο στρατός στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου. Όμως η περιοχή συνεχίζει να “χορεύει” στους ρυθμούς του Εγκέλαδου. Δεκάδες οι σεισμικές δονήσεις μετά την δόνηση στις 09:17 της Δευτέρας (27/9), με μεγαλύτερη στις 07:48 σήμερα το πρωί με μέγεθος 5,4 Ρίχτερ.

Η προσπάθειες ανακούφισης των κατοίκων συνεχείς, μετά και την επίσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου, έχουν στηθεί σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες κατοίκους, ενώ ήδη φορείς σπεύδουν στη περιοχή να βοηθήσουν και να απαλύνουν τη πίεση στους κατοίκους.

Η Εκκλησία της Κρήτης σε ανακοίνωση της θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την έμπρακτη υποστήριξη σεισμοπλήκτων αδελφών μας, μετά από την καταγραφή των αμέσων αναγκῶν τους.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αθλη.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου, αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που επρόκειτο να γίνει αυτή τη Κυριακή (3/10) και την μετατροπή του σε Virtual.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos