Πως φαντάζομαι την πλατεία μου ; πλατεία Νεάπολης
Πως φαντάζομαι την πλατεία μου; ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Δήμος Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού με θέμα: “Πως φαντάζομαι την πλατεία μου;” στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου).

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, τη συζήτηση, την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας, να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της πλατείας που αποτελούν την ταυτότητα της. Η αξιοποίηση των χαρακτηριστικών που κάνουν την πλατεία  ξεχωριστή και αναδεικνύουν τις δυνατότητες που προσφέρει, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ποιοτικού δημόσιου χώρου, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που τη ζουν.

Ελάτε να αποφασίσουμε μαζί ποια είναι η εικόνα της κεντρικής πλατείας της Νεάπολης που θέλουμε να αναδείξουμε. Αυτή η εικόνα θα πρέπει να αποτελείται από τις φωνές των πολιτών που ζουν, εργάζονται και γνωρίζουν τον τόπο. Με αυτόν το τρόπο να καταγράψουμε τις προτάσεις και να δημιουργήσουμε ένα αρχικό πλάνο δράσης για την αναδιαμόρφωσή της, αλλά και να προγραμματίσουμε κάποιες από τις προτάσεις που θα προκύψουν.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει 2 ημέρες:

Παρασκευή 18 Μαΐου, Εισαγωγή στο Συμμετοχικό σχεδιασμό

Κινηματογράφος Δρήρος, Νεάπολη

18:00 Προσέλευση – Εγγραφές

18:30 Εισαγωγή και γνωριμία με το συμμετοχικό σχεδιασμό και το placemaking

19:00  Εισαγωγή στα χαρακτηριστικά της Πλατεία Νεάπολης

19:30 Συζήτηση και καταγραφή προσδοκιών

Σάββατο 19 Μαΐου,  Εργαστήριο

Πλατεία Νεάπολης

10:00 Προσέλευση – Εγγραφές

10:15  Έναρξη Εργαστηρίου – χωρισμός σε ομάδες

12:30 Παρουσίαση ομάδων

13:30 Προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα – Κλείσιμο

Δηλώστε συμμετοχή ως Τετάρτη 16 Μαΐου, στο τηλέφωνο 694 78 499 84 ή στο e-mail: irisserpe@gmail.com, Ίρις Περουλιού Σεργάκη

 

 

Συντονίστριες Εργαστηρίου:

Βίβιαν Δούμπα Πολεοδόμος – Χωροτάκτης Μηχανικός, MSc Αστική Γεωγραφία, Ιδρυτικό μέλος «Creativity Platform», Συντονίστρια του “Tópio: Creative Placemaking for Young Community Leaders”, Συνεργάτης του γραφείου STIPO, και εκπαιδεύτρια του προγράμματος “The City at Eye Level”

Ίρις Περουλιού Σεργάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός Δ.Π.Θ., MSc Πολεοδομία – Χωροταξία Ε.Μ.Π., Ειδική συνεργάτης Δήμου Αγίου Νικολάου σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, διαχείρισης τόπου και συμμετοχικού σχεδιασμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos