Πως φαντάζομαι την πλατεία μου; Ώρα για δράση

Με κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών – μέσω της συνεργασίας, του σεβασμού και του προγραμματισμού – αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο Εργαστήριο συμμετοχικού Σχεδιασμού στην Νεάπολη Λασιθίου,με θέμα : “Πως φαντάζομαι την πλατεία μου ; Ώρα για δράση”!

Οι εμπνευστές του Εργαστηρίου, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων και καταγραφή των δράσεων που θα πρέπει ν΄αναληφθούν.

Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α΄Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην παρακάτω διεύθυνση : https://goo.gl/forms/LlOc9n9VPHKaPUqr1.

Οργάνωση : Δήμος Αγίου Νικολάου.

Λίγα λόγια για το 2ο Εργαστήριο….

Όπως συζητήθηκε στο πρώτο εργαστήριο (18 & 19 Μαίου 2018 – Δημοτικός Κήπος)  από τους συμμετέχοντες σ΄αυτό, το επόμενο βήμα αναμφίβολα θα έπερεπε να ήταν μια συνάντηση των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια ομάδα σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης των προτάσεων που προέκυψαν, στον αρχικό σχεδιασμό.

Σε αυτή τη συνάντηση δεν είναι απαραίτητο να παρευρίσκονται μόνο οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου του Μαΐου. Γίνεται ένα εκ νέου κάλεσμα στην πόλη και στους φορείς που δύναται ν αποτελέσουν τους συνεργάτες και υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο 1ο εργαστήριο θα μπορούν να συντονίσουν τη συζήτηση και να ενημερώσουν τους νέους συμμετέχοντες για την όλη διαδικασία προσέγγισης, τα στοιχεία της ανάλυσης, τις προτάσεις και τα επόμενα επιθυμητά βήματα.

Στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης, θα γίνει μια επισκόπηση των προτάσεων που είχαν προκύψει στο εργαστήριο, θα αξιολογηθεί αν το σχέδιο δράσης για κάθε τόπο και θα τεθούν εκ νέου οι προτεραιότητες για δράσεις, βάσει τόσο της σημαντικότητας όσο όμως και της εύκολης -και άρα άμεσης- υλοποίησης των προτάσεων.

Είναι σημαντικό – τονίζουν οι διοργανωτές -για την ενδυνάμωση και υιοθέτηση όλου του εγχειρήματος να τεθούν σημαντικοί αλλά εύκολα διαχειρίσιμοι πρώτοι στόχοι, ώστε καταρχήν να προκύψουν άμεσα ορατά αποτελέσματα τα οποία θα εμψυχώσουν την ομάδα. Ακολουθώντας την προσέγγιση του “Ελαφρύτερα, Γρηγορότερα, Φθηνότερα” (Lighter, Quicker, Cheaper), η οποία τροφοδότησε και τον τρόπο σκέψης των συμμετεχόντων στο εργαστήριο, αυξάνονται οι πιθανότητες το εγχείρημα να είναι βιώσιμο και με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos